Cristiano Ronaldo pred velikim jubilejom

Na pragu stotog nastupa za Portugal

Cristiano Ronaldo pred velikim jubilejom

A. Haznadarević

Već sada veliki Cristiano Ronaldo, na pragu je stotog nastupa za reprezentaciju Portugala, a s obzirom na to da vrijeme radi u njegovu korist, dvadesetsedmogodišnji Cristiano bi mogao sustići legendarnog Luisa Figa, koji je apsolutni rekorder ove selekcije, upisavši 127 nasutpa.

Pored toga, nedostaje mu svega deset pogodaka da postane najbolji strijelac državne selekcije svih vremena, a ovakvi podaci nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pa ni samog Luisa Figa: 

 

"Činjenica da je Cristiano na pragu jubileja je znak njegove kvalitete, dostupnosti za reprezentaciju i strasti da igra za selekciju svoje zemlje. Mislim da je u reprezentaciji prve korake napravio u selekciji za Euro 2004. godine. Osam godina nakon toga, ima sve uslove kako bi postigao još puno više od ovoga što već je u reprezentaciji", kaza o veliki Figo, pritom dodavšvi:

 

"To je okrugli broj iza kojeg se kriju mnoge radosti, očekivanja da uvijek ostvarite svoje ciljeve. Prije svega, želja da budete još bolji i nadmašite ono što ste već ostvarili", zaključio je rekorder po nastupima za Portugal. 

 

Rekorderi po broju nastupa za Portugal:

1. Luis Figo 127

2. Fernando Couto 110

3. Cristiano Ronaldo 98

 

Rekorderi po broju postignutih golova:

1. Pauleta 47

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

2. Eusebio 41

3. Cristiano Ronaldo 37 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.