Bio je ništa, sada ima sve: Majka ga nije željela, otac pijanica, stomak prazan, a lice bubuljičasto

Internetom kruže fotke iz ranih dana karijere

Bio je ništa, sada ima sve: Majka ga nije željela, otac pijanica, stomak prazan, a lice bubuljičasto

A. Čaušević

Mnogo je fudbalera koji su krenuli iz siromaštva pa su uspjeli dotaći nebo. Danas imaju sve što požele i planetarno su popularni. Žive život iz snova i naplaćuju sve ono što su propustili u djetinjstvu. 

Danas je među najpopularnijim osobama na svijetu. Omiljen i poštovan gdje se god pojavi, dok kao dječak nije imao šta jesti. Živio je od danas do sutra.

Internetom su počele kružiti fotografije mlađahog Cristiana Ronalda iz prvog mandata u Manchester Unitedu. Danas slavni Portugalac izgleda neprepoznatljivo.

Od fotografija bubuljičastog Cristiana pa do danas prošle je skoro 20 godina. Nekada dečko očajnog lica je danas san mnogih slobodnih žena.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cp97kFuge1Q/[/instagram]

Ako neko zna kako je odrastati u teškim uslovima onda je to Ronaldo. Otac mu je bio nasilnik i alkoholičar, a vrlo često je bio i praznog stomaka.

Oglasi

Ronaldova majka Dolores je čak i željela da abortira, a otac Jose se nakon povratka iz rata u Angoli totalno promijenio. Nije uspjevao pronaći posao i okrenuo se alkoholu.

Ronaldo kao dječak u društvu majke Dolores i pokojnog oca Josea

Svojvremeno se i Ronaldo prisjetio kako je često znao biti gladan i prositi za hamburgere. Poslije je pronašao žene koje su ga hranile.

"Kucali bismo na vrata i pitali imaju li hamburgera. Tamo su uvijek bile Edna i još dvije djevojke. Nikada ih više nisam uspio pronaći", rekao je Ronaldo poslije čega su se one i javila.

Bez oca je ostao sa 20 godina. Jose je preminuo od zatajenja jetre, a zanimljivo da nikada nije upoznao oca na pravi način ili osjetio njegovu ljubav.

Oglasi

"Bio je pijanica. Nikada nisam razgovarao s njim, nismo nikada imali normalan razgovor. Bilo je teško. Biti broj jedan, a da on ništa od toga nije vidio... Nije me vidio kako primam nagrade, da vidi što sam postao".

U međuvremenu uslijedio je Ronaldov meteorski uspon. Stizale su brojni uspjesi na terenu, ali i van terena. Mogao je imati ženu koju poželi, a bankovni račun je bio sve veći i veći. Od fudbala je zaradio više od milijardu dolara.

Uspio je osvojiti pet Zlatnih lopti, postati najpopularniji fudbaler na svijetu i uzor milionima mališana. Najbolji je strijelac u historiji fudbala.

Ali prije svega pravi porodičan čovjek. Ronaldo je već nekoliko godina u vezi sa Georginom Rodriguez, njegov sin Cristiano Junior je na putu da postane fudbaler.

Ukoliko se za nekog može reći da je uspio u životu te ostvario sve o čemu je sanjao, onda je to definitivno 38-godišnji Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi