U noći rekorda Ronaldo se obrukao: Iako nosi epitet "vanzemaljca", ipak je samo čovjek

Nestvaran promašaj

U noći rekorda Ronaldo se obrukao: Iako nosi epitet "vanzemaljca", ipak je samo čovjek

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je u svom prvom nastupu na Euru 2020 stigao do nekoliko novih rekorda. 

Portugalci su u prvom kolu s ubjedljivih 3:0 pobijedili Mađarsku. Utakmica u Budimpešti nije bila uopšte tako lagana kao što to rezultat govori obzirom da u golovi pali u samom finišu susreta.

Junak pobjede bio je Ronaldo koji je zabio drugi i treći gol na meču. Prvi je put tresao mrežu iz penala, a zatim poslije odličnog duplog pasa. To mu je bio ukupno 11. gol na prvenstvima Evrope.

Najpopularniji fudbaler današnjice je tako postao najbolji strijelac u historiji Evropskih prvenstava, osim toga ušao je i u historiji kao jedini fudbaler koji je nastupio na pet različitih turnira i na svakom je zabio po najmanje jedan gol.

Sve je krenulo 2004. godine u Portugalu, zatim se nastavilo u Austriji i Švicarskoj, te Poljskoj i Ukrajini, dok je šlag na tortu stigao u Francuskoj prije pet godina kada je Portugal postao prvak Evrope.

Oglasi

Na kraju je Ronaldo imao odličan "dan na poslu", međutim u posljednjim minutama prvog poluvremena se poprilično osramotio te pokazao da je ipak samo čovjek.

Naime, nakon odličnog centaršuta s lijeve strane lopta je pala na peterac, stigla je pravo do iskusnog napadača koji je šutirao visoko preko gola.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Ovakvo nešto se definitivno rijteko dešava u karijeri, njegova reakcija i hvatanje za glavu dovoljno govori da je i sam bio iznenađen zbog ovakvog promašaja.

U drugom poluvremenu su Portugalci ipak uspjeli slaviti pa će Ronaldo brzo i zaboraviti ovaj, za njegove standarde, nestvaran promašaj. Naredni test će imati već u subotu, 19. juna protiv Njemačke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi