Na tribinama spektakl, na terenu velika borba, sreća, dvominutni bljesak i magični Ronaldo

Portugal siguran protiv Mađarske

Na tribinama spektakl, na terenu velika borba, sreća, dvominutni bljesak i magični Ronaldo

A. Čaušević

Izostao je spektakl u Budimpešti na meču između Mađarske i Portugala iako se to nije očekivalo obzirom na odličnu atmosferu prije i za vrijeme utakmice te 65.000 gledatelja na Ferenc Puškaš Areni.

Portugal je u odbranu titule prvaka Evrope krenuo pobjedom nad Mađarskom, neki će reći i nezaslužnom obzirom na evidentnu razliku u kvalitetu između dvije selekcije.

Utakmica je okončana rezultatom 0:3, a Portugal je do pobjede stigao u samom finišu susreta. U 84. minuti zabio je Guerreiro da bi dvije minute kasnije mrežu zatresao i Cristiano Ronaldo.

Mađari su pružili odličan otpor, favorizovanim gostima nisu dopuštali previše prostora, borili su se do krajnjih granica, a s vremena na vrijeme su znali i zaprijetiti.

U 80. minuti domaći su postigli i gol preko Schona koji je na kraju ipak opravdano poništen zbog ofsajd pozicije pa se 60-ak hiljada domaćih navijača poprilično razočaralo.

Oglasi

Nakon toga uslijedila su dva bljeska. Prvo uz dosta sreće pogađa Guerreiro nakon što se lopta odbila od mađarske igrače i nekako završila u mreži.

Dva minuta kasnije sviran je penal za Portugal i to potpuno opravdano. Odgovornost je preuzeo Ronaldo i rutinski pogodio. To mu je bio 10. gol na Evropskim prvenstvima s kojim je postao najbolji strijelac u historiji ovog takmičenja.

U sudijskoj nadoknadi Ronaldo je postigao i treći gol za svoju selekciju poslije sjajnog duplog pasa. Nekako je izbjegao ofsajd poziciju te mirno pogodio i tako turnir najavio na najbolji mogući način.

U drugom kolu Portugal će za četiri dana igrati protiv Njemačke, dok će Mađari imati duel protiv Francuske.

Euro 2020, grupa F:

Mađarska - Portugal 0:3 (Guerreiro, Cristiano Ronaldo 2x)

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Mađarska (3-5-2): Gulacsi; Botka, Orban, Attila Szalai; Lovrencsics, Kleinheisler, Adam Nagy, Schafer, Fiola; Szalai, Sallai.

Portugal (4-2-3-1): Rui Patricio; Nelson Semedo, Ruben Dias, Pepe, Guerreiro; Danilo, William Carvalho; Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Diogo Jota; Cristiano Ronaldo.

Promo

Top Komentari

Eno30
Kaoliko fudbal ima ljepsu ćar kad su tu navijaci. Svaka čast Mađarima na borbenosti ali ipak je Portugal puno jaca reprezentacija i kaznite kad se samo malo dekoncetrises. Uz Francuze su najveci kandidat za osvajanje eura
4 2
Savage
Sad ce sudija dobit klijenata posto radi za osiguranje haha. Jos Ronaldo oborio rekord. Igrac tekme Sudija. pozz i ostajte zdravo. Btw jel ono bio prekrsaj za penal? Posto na espn analiziraju da nije i da je trebao biti prekrsaj za Madjare i crveni moguce kad je ovaj izasao sam i povucen za ruku. Takodjer jel bio ofsajd kod 3ceg gola? Nisam gledao tekmu, zakasnio i stigao samo na "post match" . Sretno navijacima Portugala i valjda ce ova tekma biti bolja Francuska i Njemacka.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi