Ima samo 21, ali ovaj trenutak će ga proganjati dok je živ - Šeškov promašaj života koštao Slovence
Trenutak koji je odlučio utakmicu (Foto: AFP)

Nevjerovatno

Ima samo 21, ali ovaj trenutak će ga proganjati dok je živ - Šeškov promašaj života koštao Slovence

Midhat Šljivak

Benjamin Šeško propustio je večeras odvesti Sloveniju u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Mladi napadač RB Leipziga i reprezentacije Slovenije Benjamin Šeško pravi je tragičar u četvrtfinalnom meču Evropskog prvenstva protiv Portugala.

Nakon 120 minuta igre nije bilo golova u ovom meču. Portugal je na kraju zahvaljujući golmanu Diogu Costi koji je odbranio tri penala prošao u četvrtfinale (3:0), gdje ih čeka Francuska, a ovaj čuvar mreže je apsolutni junak.

[twitter]https://twitter.com/Euro24Ooc/status/1807889133097918543[/twitter]

Ono što je odbranio Benjaminu Šešku u 115. minuti vjerovatno je odlučilo ovaj meč, ali i spasilo je da se karijera velikog Pepea završi tragedijom.

41-godišnji Pepe na njemu posve neočekivan način gubi loptu na 40-ak metara od gola, Šeško se sručio prema golu Dioga Coste i svi su već vidjeli loptu u golu.

Oglasi

Međutim, potom se desio potpuni muk među navijačima Slovenije. 21-godišnji napadač ne koristi situaciju jedan na jedan, Diogo Costa mu skida zicer i spašava svoj tim.

Slovenci su ostali u nevjerici, Šeško se uhvatio za glavu i ovo je trenutak koji je definitivno i prelomio utakmicu jer je golman Portugala dobio ogromno samopouzdanje pred penale.

Skinuo je sva tri pokušaja Slovenaca. Portugalci su bili precizni i s 3:0 na penale idu dalje.

Nesretnog Šeška ovaj će promašaj proganjati dok je živ. Mogao je s 21 godinom dostići ikonski status u Sloveniji i odvesti svoju zemlju do najvećeg rezultata ikad.

Oglasi

Nažalost nije uspio, pa je na kraju Portugal prošao dalje.

Benjamin Šeško je večeras nastupio 34. put u dresu slovenačkog tima i ima 11 postignutih pogodaka.

Luka Dončić se oglasio nakon utakmice

Nakon meča u Frankfurtu poruku podrške fudbalerima Slovenije poslao je  jedan od najboljih košarkaša svijeta Luka Dončić.

On će sutra krenuti s akcijom u reprezentativnom dresu, ali večeras su svi košarkaši bili uz fudbalere. Luka je nakon razočarenja imao poruku.

"Glavu gore momci. Svaka čast", poruka je Luke Dončića na društvenoj mreži X.

Slovenci svakako moraju biti ponosni na svoje fudbalere koji su večeras napravili zaista vrhunski posao, no on nažalost na kraju nije nagrađen.

Top Komentari

CampobelloDiMazara
Momak da je u Velezu i da ovo fuli uprava bi mu odbila od plate.
2 0
Mostarac94
Nije pronasaj vec odbrana, zna se sta je promasiti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije