Sve zbog konobarice: Reprezentacija za koju će igrati Cristiano junior je veliko iznenađenje

Čak će mu i platiti

Sve zbog konobarice: Reprezentacija za koju će igrati Cristiano junior je veliko iznenađenje

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo se nalazi na okupljanju sa reprezentacijom Portugala, dok medijima kruže glasine za koju će selekciju nastupati njegov 12-godišnji sin Cristano Junior.

Ronaldo je postavio niz rekorda sa reprezentacijom Portugala, ali bez obzira što ima 38 godina nema se namjeru zaustaviti i bit će u akciji na startu kvalifikacija za Euro 2024. godine.

I dok se bliži kraj karijere slavnog portugalskog asa, vrijeme njegovog 12-godišnjeg sina koji pokazuje veliki talenat, tek dolazi.

Kao što je poznato Cristiano Junior je rođen u San Diegu od surogat majke, a s obzirom na očevo porijeklo logičan izbor reprezentacije bi bio Portugal.

Ipak, meksički mediji nagađaju da će Ronaldov nasljednik u budućnosti nositi dres ni manje ni više nego reprezentacije Meksika.

Postoji teorija prema kojoj je dječakova majka meksička konobarica koju je Ronaldo odabrao da mu rodi prvo dijete.

Oglasi

Dodatna indicija da će Cristiano Junior obući dres El Trija je stigla u dokumentarcu o životu Georgine Rodriguez u kojem je Ronaldov sin nosio dres Meksika.

Špekuliše se da je FS Meksika čak spreman i platiti Cristianu Junioru da pristane na igranje za tu reprezentaciju kao što je svojevremeno bio slučaj sa Neryjem Castillom.

Ipak, ove vijesti treba uzeti sa rezervom pošto je Ronaldov sin još uvijek daleko od seniorske karijere.

Ronaldo je u prošlosti govorio o svom sinu koji u stopu prati očevu klupsku karijeru. Kazao je da uopšte neće stavljati pritisak na svog nasljednika.

"Kod kuće imam 30 lopti. On je uvijek s loptom i voli to. Ali neću ga tjerati da bude igrač jer to dolazi prirodno."

"To mora biti njegov izbor. Bit će što god želi biti. Očito želim da Cristiano bude fudbaler. Vrhunski, poput njegovog oca", rekao je višestruki osvajač Zlatnih lopti prije nekoliko godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi