Svijet aplaudira Ronaldu, ali je li sve prevara? Rukovanje sa rivalom je otkrilo mnogo toga!

Portugalac je briljirao protiv Al Abhe

Svijet aplaudira Ronaldu, ali je li sve prevara? Rukovanje sa rivalom je otkrilo mnogo toga!

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je opet na naslovnicima. Nakon dugo vremena Portugalac je zabio iz slobodnjaka, ali sjajan gol je ostao u sjeni njegovog poteza kada je dosuđen penal za Al Nassr. 

Al Nassr je poslije preokreta uspio nekako savladali Al Abhu, a presudan igrač u trijumfu 2:1 bio je Ronaldo jer je vratio svoj timu i gru.

Najpopularniji fudbaler današnjice je na sjajan način zabio sa 30-ak metara iz slobodnjaka, a kod dosuđenog penala je napravio velikodušan gest.

U 86. minuti dosuđen je penal za domaćina, a cijeli stadion te svi koji su gledali meč su očekivali da loptu u ruke uzme CR7 i šutira.

Ipak, Ronaldo je odustao od toga te je loptu prepustio Talisci, napadač je preuzeo odgovonost te pogodio bez problema i gol je proslavio zahvaljujući se Portugalcu.

Oglasi

Međutim, internetom je počeo kružiti snimak na kojem se vidi kako Ronaldo nije samovoljno prepustio penal saigraču, već je to uradio na nagovor protivnika, koliko god to zvučalo čudno.

Naime, pojedini fudbaleri Al Abhe su rekli Ronaldu da se Talisca bori za titulu najboljeg strijelca prvenstva i Ronaldo ih je poslušao.

Neposredno prije nego što je Talisca šutirao, Ronaldo je prišao igraču Al Abhe, Sariju Amru te mu se pozdravom zahvalio na sugestiji.

Iako je Ronaldo pokupio šlag te je dobio pohvale zbog nesebičnosti, čini se da je ideja bila od nekog drugog da Talisca izvede penal te da Portugalac ipak nije samovoljno napravio velikodušni gest.

"Cristiano Ronaldo je poseban igrač i mnogo poštovan. Pokazao mi je veliko poštovanje kada mi je dao da izvedem penal. Mi smo porodica", rekao je Talisca nakon meča.

Brazilac očigledno nije bio upoznat da su igrači Al Abhe bili ti koji su Ronaldu sugerisali upravo da Talisca koji sada ima 14 golovan a svom kontu. Vodeći topnik prvenstva Abderrezak Hamdallah je postigao gol više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi