Rudi Garcia govorio o Ronaldu, je li pretjerao ili ima pravo?

Uporedio ga s Peleom

Rudi Garcia govorio o Ronaldu, je li pretjerao ili ima pravo?

E. Ganibegović

Fudbalski svijet ostao je iznenađen kada je objavljeno da Cristiano Ronaldo zaista ide u Saudijsku Arabiju i potpisuje za Al-Nassr. Debitovao još nije, no dobio je velike pohvale od novog trenera, Rudija Garcije.

Dugo je nakon razlaza s Manchester Unitedom 22. novembra 2022. godine Cristiano Ronaldo bio bez kluba, a onda je uslijedilo ozvaničenje transfera u Al-Nassr.

Iako još uvijek nije debitovao za novi klub, upoznao se sa saigračima i odradio nekoliko treninga, a izuzetno je zadovoljan i trener Rudi Garcia.

Dovoljno o tome govori njegova izjava u kojoj je Portugalca uporedio s nedavno preminulom brazilskom legendom, Peleom.

"Fizički je dobro, u to nismo sumnjali. Kao što sam često mislio, velike šampione je najlakše voditi. Integrisao se. Vidio sam ga kako se smije i šali sa svojim novim saigračima. Bio je sa nama u prošloj utakmici, iako nije mogao da igra.

Bio je u svlačionici, trenirao na biciklu i bio je sretan zbog našeg gola. On ima volju za pobjedom, on je pobjednik i izvući će svakoga iz tog ugla", rekao je Rudi Garcia.

Oglasi

"On je sjajan. Vrhunski igrač za nas, za Al-Nassr. Za Saudijsku Arabiju. Cristiano Ronaldo je više od igrača. On je je jedan od najboljih na svijetu, pet puta je osvojio Zlatnu loptu. Mislim da je za razvoj fudbala u Saudijskoj Arabiji i na Bliskom istoku to jako bitno.

Ako bih napravio poređenje, mislim da je to pomalo kao dolazak Pelea u Cosmos New York u njegovoj eri, posebno za razvoj fudbala, sporta i kulture u Saudijskoj Arabiji", dodao je Garcia.

Također je pohvalio Ronalda za veliki uticaj na marketinškom planu, konkretno za Instagram:

"Sada svi znaju gdje je naš klub. Mislim da smo sa 800.000 došli na deset miliona pratilaca za nekoliko sati ili za nekoliko dana zahvaljujući dolasku Cristiana".

Zbog kazne od dvije utakmice suspenzije koju je dobio u Engleskoj, a odraditi će je u Saudijskoj Arabiji, Ronaldo bi trebao debitovati za svoj novi klub tek 21. januara kada dočekuju Al-Ettifaq.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi