Ronalda društvene mreže ismijavaju zbog bizarne greške, a šta bi tek napravili Robinhu 2008. godine?
Robinho je 2008. godine potpisao ugovor s Manchester Cityjem, ali očigledno da je on mislima bio negdje drugo (Foto: EPA9

Brazilac je napravio grešku za pamćenje

Ronalda društvene mreže ismijavaju zbog bizarne greške, a šta bi tek napravili Robinhu 2008. godine?

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) napravio je bizarnu grešku tokom predstavljanja u ekipi Al Nassra iz Saudijske Arabije te je poručio kako mu je drago što je došao u Južnu Afriku.

Cristiano Ronaldo je na press konferenciji na kojoj je predstavljen kao novi igrač Al Nassra imao zanimljiv gaf koji je ubrzo postao viralan.

On je poručio da mu je drago što stigao u Južnu Afriku i mnogi su ga zbog toga ismijavali na društvenim mrežama.

"Fudbal je danas drugačiji, tako da nije kraj karijere igrati u Južnoj Africi. Da budem iskren, stvarno me nije briga šta ljudi govore", kazao je Ronaldo.

Međutim, ova greška je zanemariva u odnosu na ono što je 2008. godine pri potpisu za Manchester City izrekao nekadašnji brazilski fudbaler Robinho.

Tada 24-godišnji krilni fudbaler stigao je iz Real Madrida u City u transferu vrijednom 32.5 miliona funti i mislio je da je došao u Chelsea.

Oglasi

"Zadnjeg dana prijelaznog roka Chelsea mi je ponudio veoma dobre uslove, kao i odlične uslove Realu. Prihvatili smo ponude", rekao je Robinho, da bi mu nakon toga neko od prisutnih saopštio da je došao u City, a ne u Chelsea.

"Chelsea? A, da Manchester City", poručio je potpuno zbunjeni brazilski fudbaler.

Robinho se nije previše proslavio u Cityju. Odigrao je sezonu i po među Građanima i postigao je 16 pogodaka u 53 odigrana meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U bogatoj karijeri ovaj brazilski ofanzivac nastupao je još za Santos, Real Madrid, AC Milan, kineski Guangzhou Evergrande, Atletico Mineiro, Sivasspor i Bašakšehir.

Robinho je nakon okončanja karijere osuđen na devet godina zatvora u Italiji, zbog silovanja Albanke u jednom noćnom klubu u Milanu, ali je nedostižan za ovu državu i Brazil ne želi da ga izruči.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi