Kraj velike ljubavi: Reus otkrio da pregovara sa drugim klubom i da odlazi na kraju sezone

Seli kod Cristiana Ronalda

Kraj velike ljubavi: Reus otkrio da pregovara sa drugim klubom i da odlazi na kraju sezone

E. Oštraković

Ako spomenete lojalnost u fudbalu, svima odmah na pamet pada ime Marca Reusa, koji je toliko dugo u dresu Borussije Dortmund, a iako je odbio veliki broj ponuda tokom karijer, čini se da će se i to promijeniti.

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da bi Reus mogao napustiti Borussiju Dortmund i svoju karijeru nastaviti van Njemačke.

Radi se o klubu koji je ovih dana postao glavna tema u svijetu, a naravno radi se o Al Nassru koji je prije nekoliko dana završio transfer Cristiana Ronalda.

Prvi je ovu informaciju prenio Daily Mail, ali su mnogi bili skeptični jer znaju koliko je Reus lojalan Borussiji Dortmund.

Nijemcu ugovor sa Borussijom ističe ugovor na kraju sezone, za sada nema naznaka oko produženja saradanje, dogovor je izostao što Al Nassr vidi kao odličnu priliku.

O špekulacijama je progovorio i sam nogometaš.

Oglasi

Moj savjetnik je već nešto rekao oko toga. Naravno da moram gledati naprijed. Imam još pola godine ugovora, tako da moram razmisliti o svemu. Imat ćemo razgovore sa Al Nassrom i onda ćemo vidjeti u kojem pravcu sve ide", rekao je Reus.

U Borussiju Dortmund se Reus vratio 2012. godine, a prije toga je tri godine nastupao za ekipu Borussije Monchengladbacha.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako je dugo bio u ekipi i gledao kako neki saigrači odlaze iz kluba i prave velike karijere, te osvajaju trofeje bio je lojalan.

Čini se ipak, da je i to lojalnosti došao kraj, te da će nakon što je odigrao preko 350 utakmica za ovaj klubu, otići na kraju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi