Ronaldo je imao zlatnu šansu, ali uzalud - Portugalac je bio potpuno utučen na kraju

Ostao bez još jednog trofeja

Ronaldo je imao zlatnu šansu, ali uzalud - Portugalac je bio potpuno utučen na kraju

Edmir Škorić

Al-Nassr je sa 1:0 poražen od Al Wehde u polufinalu Kupa Saudijske Arabije, što znači da je Cristiano Ronaldo propustio šansu da se bori za trofej.

Al Wehda je povela u 23. minuti golom bivšeg igrača Plzena Jean-Davida Beauguela, a ispostaviće se da je to i jedini gol na utakmici.

U 53. minuit Abdullah Al Hafith (30) je dobio drugi žuti karton, pa je Al Wehda ostala sa igračem manje i činilo se da će Al Nassr predvođen Ronaldom na kraju doći ili do izjednačenja, a možda i do potpunog preokreta.

No, koliko god opasni bili ti napadi Al-Nassra, mreža Al Wehde nije se zatresla niti jednom. Najbolju šansu imao je upravo Ronaldo u 83. minuti.

Nakon dobrog ubačaja s lijeve strane, Ronaldo sa pucao sa nekih šest-sedam metara, no prečka je spasila goste.

Oglasi

Čak 24 udarca Ronalda i saigrača prema golu Al Wehde, ali sve to je bilo uzaludno jer su ostali bez velikog finala.

Al Wehda će se za trofej boriti protiv Al-Hilala, a Ronaldo taj meč može da gleda samo kao neutralni navijač sa tribina ili putem TV-a.

Ronaldo je s Al-Nassrom sve dalje od titule jer su prepustili prvo mjesto, a poraženi su i u preostala dva kupa.

Portugalac je bio vidno razočaran i utučen nakon što je sudija odsvirao kraj. Nije navikao na neuspjehe, ali ovo nije prvi put da je morao da čestita boljem.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1650592825606545429[/twitter]

Top Komentari

YouTalkinToMe
Svaka ekipa koja želi da u svojim redovima ima najboljeg strijelca lige u kojoj se takmiči a da usput rezultatski doživi potop, treba samo da angažuje ronu. Juventus glat osvajao sve što se moglo u italiji dok nisu njega doveli i na kraju se jedva dokopaše četvrtog mje sta i lige prvaka. United završio u engleskoj ligi drugi odmah iza citya, kad su njega doveli nisu bili ni među prve četiri ekipe. I sad lik naquzi i nasera, smeniše trenera, ipadoše iz svih nekakvih kupova i superkupova i još neće ni na kraju u ligi prvi biti. Gol mašina za siću svaku ekipu ostavi bez trofeja.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi