Izgleda da je sve gotovo: Neymar je tokom noći napravio krupan korak prema novom klubu
Neymar će kao i mnogi drugi karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji (Foto: Gustavo Motta - Reuters / AP)

Dobio ponudu, pregovori jako blizu realizacije

Izgleda da je sve gotovo: Neymar je tokom noći napravio krupan korak prema novom klubu

Midhat Šljivak

Brazilska zvijezda Neymar (31) uskoro napušta PSG i karijeru će po svemu sudeći nastaviti u redovima Al Hilala iz Saudijske Arabije. Pregovori su u završnoj fazi i sve će biti gotovo jako brzo.

Neymar je još jedna u nizu zvijezda koja napušta PSG. Klub je saopštio da ne računa na usluge brazilske zvijezde, pa je on imao opciju pregovora s drugim klubovima.

Prethodnih dana se povezivao s Barcelonom, no od povratka u redove katalonskog giganta neće biti ništa. Karijeru će 31-godišnji ofanzivac nastaviti u Saudijskoj Arabiji i to u ekipi Al Hilala.

Ovaj klub Neymaru je ponudio ogroman novac. Cifre još nisu otkrivene, ali su dovoljne da privuku pažnju brazilske zvijezde, pa je kompletan posao već u završnoj fazi.

Dokumenti su već razmijenjeni. Očekuje se brzi odgovor od igrača, no izvjesno je da će i Neymar karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Al Hilal je ovog ljeta doveo nekoliko vrhunskih pojačanja u svoj tim. Tu su Kalidou Koulibaly, Ruben Neves, Sergej Milinković-Savić i Malcom, ali svakako da bi Neymar bio uvjerljivo najveće ime.

'Desetka' ovog kluba je upražnjena i čeka na Brazilca koji bi tako nakon 10 godina mogao napustiti evropski fudbal.

Podsjetimo, Neymar je 2013. godine stigao iz Santosa u Barcelonu i u Kataloniji je proveo četiri godine. Potom je prešao u PSG za još uvijek rekordnih 222 miliona eura, no u Parizu ga navijači nikad nisu prihvatili javno su tražili njegov odlazak.

Želja će im se na kraju ispuniti, pa je Neymar još jedna u nizu zvijezda koje je PSG otpisao ovog ljeta. Pored njega tu su Kylian Mbappe, Marco Verratti, dok su ranije otišli Lionel Messi i Sergio Ramos.

Treba napomenuti da Al Hilal pored Neymara želi dovesti i reprezentativca Srbije Aleksandra Mitrovića čime bi ovaj prijelazni rok za njih bio završen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi