Sin Cristiana Ronalda debitovao za u-15 tim Al Nassra - Klub se odmah povalio sjajnom objavom

Imali su čime da se pohvale

Sin Cristiana Ronalda debitovao za u-15 tim Al Nassra - Klub se odmah povalio sjajnom objavom

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana sin Cristiana Ronalda zvanično je potpisao za Al Nassr, a jučer je i debitovao za svoju novu ekipu.

On je igrao za u-15 selekciju Al Nassra, a time su se pohvalili na zvaničnom X nalogu ovog kluba.

"Kakav otac, takav sin", poručili su iz Al Nassra.

Naravno otvorena je i mogućnost da narednim godinama debituje i za prvi tim ove ekipe, a ko zna možda i tada na terenu bude i njegov otac.

Saudijsko prvenstvo nije niti blizu zahtjevno kao takmičenja u Evropi pa bi se vrlo lako moglo desiti da se višestrukom osvajaču Zlatne lopte ispuni san.

Oglasi

Ronaldo je prije nekoliko godina kazao da mu je cilj jednog dana zaigrati u istom timu sa svojim najstarijim djetetom, te bi sada njegov san mogao postati realnost.

"Kako vrijeme brzo prolazi! Zaigrat ćemo zajedno kad-tad, zar ne?! Najvažnije je da i dalje budeš isti dečko velikog srca. Čestitam sine! Tata te voli", Cristiano svom sinu u rođendanskoj čestitci minulog ljeta.

Slavni Portugalac je poznat po tome da vodi detalje o svom fizičkom stanju, na istom podučava i svoju djecu, ali na njih nema namjeru praviti pritisak, posebno ne sa Cristianom juniorom.

"Nikada neću vršiti pritisak na njega. To ne pomaže i to neću sigurno nikada da uradim. On će se u životu baviti s onim što on bude želio. Sve što želim za njega i svoju ostalu djecu jeste da budu sretni i da izaberu ono čime zaista žele da se bave u svom životu. Uvijek će imati moju podršku bez obzira na sve", kazao je kapiten Al Nassra.

Cristiano Ronaldo sa saudijskim klubom ima ugovor do juna 2025. godine što je sasvim dovoljno vremena da "progura" svog sina do prvog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi