Ništa od Real Madrida: Ronaldo "zaledio" sina izborom novog mu kluba

Mnogi su iznenađeni

Ništa od Real Madrida: Ronaldo "zaledio" sina izborom novog mu kluba

Admin Čaušević

Iako se pojavila informacija da će Cristiano Junior, sin Cristana Ronalda, karijeru nastaviti u akademiji Real Madrida to neće biti slučaj. Štaviše, može se reći da je slavni Portugalac šokirao sve izborom novog kluba za svog nasljednika. 

Kada je Ronaldo napustio Manchester United isto je uradio i njegov sin. Najpopularniji fudbaler današnjice je odlučio da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji pošto je potpisao za Al-Nassr.

Tada se činilo da će se putevi oca i sina razdvojiti jer brojni mediji objavili vijest kako će Cristiano Junior svoju igračku karijeru početi da gradi u omladinskim selekcijama Real Madrida.

Ipak, to neće biti slučaj. Cristiano Ronaldo Junior će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, što svakako zvuči nevjerovatno i predstavlja veliko iznenađenje.

Saudijska Arabija nije fudbalska zemlja i svakako se ne smatra idealnom za razvoj mladih igrača, međutim Ronaldo je smatrao drugačije.

Tako je Cristiano Junior priključen Mahd akademiji, ekipi koja igra omladinske lige u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Ronaldov 12-godišnji sin je dvije godine proveo u akademiji Juventusa, zatim je otišao u Manchester United gdje je pokazao da je veliki talenat.

Sada će na opšte iznenađenje svoju fudbalsku karijeru početi da gradi daleko od Starog kontinenta i akademija najboljih klubova današnjice.

Višestruki osvajač Zlatne lopte je u prošlosti nekoliko puta isticao kako svom sinu želi najbolje i da jednog dana želi da bude vrhunski fudbaler.

"Želim da moj sin bude fudbaler. Ja sam fudbaler i želim da i on to bude. Mislim da u sebi ima ono nešto sportsko. On ima atletske karakteristike", kazao je Ronaldo o svom sinu prije nekoliko godina.

Cristiano junior ima veliku želju da zajedno zaigra sa svojim ocem pa je možda i to jedan od razloga zašto je Ronaldo sina doveo u ligu koja nije ni približno zahtjevna kao one u Evropi.

Top Komentari

tarchi
Ne kaže se bez razloga da su roditelji najveći neprijatelj svom djetetu u sferi sporta. Ronaldo je evo dokaz za to.
1 4
Squadron
Jel ga “zaledio”??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi