Ronaldo se nerado sjeća posljednjeg duela s Newcastleom: "Možda sam smeće, ali ti si i dalje ružan"

Taylor mu nije ostao dužan tada

Ronaldo se nerado sjeća posljednjeg duela s Newcastleom: "Možda sam smeće, ali ti si i dalje ružan"

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda sutra igraju protiv Newcastlea na svom terenu u okviru četvrtog kola engleskog Premiershipa.

Navijači Uniteda već desetak dana s nestrpljenjem očekuju utakmicu protiv Newcastlea jer bi sutra u dresu Crvenih đavola po drugi put u svojoj karijeri trebao debitovati Cristiano Ronaldo.

Ronaldo se nakon 12 godina odlučio vratiti u Manchester United nakon što je pred sami kraj ljetnog prelaznog roka sve iznenadio odlukom da napusti Juventus.

Portugalac se na kraju vratio na Old Trafford na oduševljenje navijača ovog kluba. Ronaldo će sutra biti u konkurenciji za utakmicu, a mnogi se nadaju da će mu Ole Gunnar Solskjaer dati šansu da igra od prve minute.

Ronaldo protiv Newcastlea ima odličan skor jer je od 11 odigranih utakmica protiv ovog kluba upisao s Unitedom čak deset pobjeda. Također, protiv Svraka je zabio šest golova i dodao pet asistencija.

Međutim, portugalski fudbaler ne pamti baš po dobrom svoj posljednji meč protiv ovog kluba koji je igrao prije 12 godina i to pred sami odlazak u Real Madrid.

Oglasi

Ronaldo je tada na poluvremenu imao sukob u tunelu s Stevenom Taylorom koji je igrao za Newcastle tada. Oni su se verbalno sukobili, a sve je eskaliralo kada je Taylor rekao Ronaldu da je ružan.

U jednom od duela Taylor je žestoko faulirao Ronalda što se Portugalcu nije svidjelo i na poluvremenu je dobacio igraču Newcastlea: "Ti si smeće od fudbalera".

Cristiano Ronaldo was allegedly involved in an altercation with Steven Taylor the last time he played against Newcastle

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, Taylor mu nije ostao dužan i odgovorio je Ronaldu: "Znam da jesam, ali ti su još uvijek ružan". Tada je Ronaldo krenuo fizički da se obračuna s njim, a sve je spriječio Rio Ferdinand, ali i glavni sudija Steve Bennett.

Nakon utakmice iz oba tabora su negirala da je došlo do sukoba, a Taylor je krako poručio: "Nije bio sukoba s Ronaldom. Rukovali smo se nakon utakmice i to je to".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nije.suplja
Pa jel bilo ili nije sta je rec'
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi