Spasa više teško da bi mu bilo: Cristiano Ronaldo rizikuje suspenziju od četiri mjeseca

U nezadivnoj je situaciji

Spasa više teško da bi mu bilo: Cristiano Ronaldo rizikuje suspenziju od četiri mjeseca

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo je, čini se, spreman odreći se arapskih miliona kako bi se vratio u evropski fudbal, no to neće biti jednostavno jer postoji rizik da dobije suspenziju od četiri mjeseca.

U novembru 2022. godine Cristiano Ronaldo je postao slobodan igrač nakon što se razišao s Manchester United, a nakon Svjetskog prvenstva u Kataru iznenadio je svojom odlukom da karijeru nastavi u Aziji.

Portugalski reprezentativac odlučio je da prihvati bogatu ponudu Al-Nassra i ode u Saudijsku Arabiju, te je tada kazao kako je završio svoje u evropskom fudbalu.

Ipak, čini se da je sada malo promijenio mišljenje nakon što je nekoliko mjeseci igrao u ovoj državi, te se sve više priča i piše o tome kako se želi vratiti na evropsko tlo.

Spreman je navodno odreći se 500 miliona eura koje bi dobio za dvije i po godine ugovora u pomenutom klubu, samo kako bi se vratio i završnicu karijere odigrao u Evropi.

Bez obzira na to što se on zove Cristiano Ronaldo, takvo nešto neće biti jednostavno, jer bi, ukoliko donese jednostranu odluku, mogao zaraditi veliku suspenziju.

Oglasi

Ukoliko Cristiano Ronaldo ode iz Al-Nassra bez sporazumnog raskida ugovora, mogao bi dobiti četiri mjeseca suspenzije, a morao bi platiti i veliku odštetu.

Koliko god ga bilo ko u Evropi htio u tom momentu, teško je da bi doveo čovjeka koji bi skoro pola sezone bio van stroja, pa makar to bio i Cristiano Ronaldo.

Jasno je da će do toga teško doći jer vjerovatno ni sam Cristiano Ronaldo to sebi ne bi dozvolio, a vidjet ćemo hoće li naći drugi način da napusti klub i vrati se na Stari kontinent.

U posljednje vrijeme dosta se priča o tome kako bi na ljeto Portugalac mogao pojačati minhenski Bayern, no ovaj klub ga je odbio već zimus i vidjet ćemo šta će biti od toga.

Učinak Ronalda u Saudijskoj Arabiji je do sada 14 golova i dvije asistencije na 15 utakmica u ligi, a nastupio je dva puta u King's Cupu i jednom u Saudi Super Cupu, no bez učinka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi