Objavljena šokantna vijest: Ronaldo ne može debitovati za Al-Nassr!?

Englezi se sjetili

Objavljena šokantna vijest: Ronaldo ne može debitovati za Al-Nassr!?

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo predstavljen je jučer u Al-Nassru. Debitovati bi trebao sutra, ali sada dolaze šokantne vijesti koje bi mogle odgoditi njegov debi. 

Cristiano Ronaldo službeno je predstavljen kao novi igrač Al-Nassra. Napadač je prije toga potpisao ugovor sa saudijskim klubom vrijedan 200 miliona dolara godišnje, najveći u historiji fudbala.

Ovaj 37-godišnjak je trebao debitovati u novim bojama u četvrtak. Međutim, pojavio se značajan problem. Kako prenosi "Daily Mail", Portugalac ima suspenziju koja je još uvijek na snazi.

Al-Nassr će ugostiti Al-Taee sutra. Utakmica je najavljena kao veliki debi Cristiana Ronalda. Klub je već rasprodao sve ulaznice za njega. U međuvremenu, kao za inat, Englezi su se sjetili sebe.

Tamošnji fudbalski savez (FA) izrekao je Ronaldu suspenziju od dvije utakmice. Riječ je o starom slučaju iz aprila prošle godine.

Tada se igrač vrlo ružno ponio nakon poraza od Evertona na Goodison Parku. Na putu ka svlačionici, udario je i razbio telefon 14-godišnjeg suparničkog navijača - Jakea Hardinga, koji boluje od autizma.

Oglasi

Dječakova majka Sarah Kelly požalila se da su se na dječakovoj ruci pojavile modrice. Dugo su se vodili postupci u mjerodavnim tijelima FA. Konačno, 17. novembra odlučeno je da Ronaldo mora platiti 50.000 funti uz dvije utakmice suspenzije. 

Od tada fudbaler nije imao priliku niti jednom zaigrati u klupskim takmičenjima. U međuvremenu je počelo Svjetsko prvenstvo u Kataru i Ronaldo je nedugo nakon toga raskinuo ugovor s Manchester Unitedom.

"Daily Mail", pozivajući se na propise FIFA-e, tvrdi da je suspenzija još uvijek na snazi i da je neće poništiti ni transfer u drugu zemlju. Engleski savez bi trebao obavijestiti Saudijski savez o svim neizmirenim kaznama izrečenim Portugalcu i oni bi ih trebali poštovati.

Šta će biti od svega, ostaje da vidimo. Neki izvori tvrde da bi Ronaldo ipak trebao zaigrati kako je i planirano, no sačekat ćemo još malo da saznamo konačno rješenje. 

Jasno je da bi neigranje Ronalda dvije utakmice izazvalo revolt kod navijača, a u tom slučaju bi debitovao tek 21. januara kada njegov novi klub dočekuje Al-Errifaq. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi