Howe konačno progovorio o mogućem dolasku Cristiana Ronalda u Newcastle

Stao na kraj špekulacijama

Howe konačno progovorio o mogućem dolasku Cristiana Ronalda u Newcastle

E. Oštraković

Menadžer Newcastle Uniteda, Eddie Howe, rekao je kako nije istida da njegov tim ima opciju da dovede Cristiana Ronalda na posudbu ukoliko se kvalifikuju u Ligu prvaka.

Cristiano Ronaldo postao je novi nogometap Al Nassra, te je svoju karijeru odlučio nastaviti u Saudijskoj Arabiji, te će tamo zaraživati 100 miliona eura godišnje.

Na predstavljanju je Ronaldo rekao da je imao mnogo prilika, te poziva od raznih klubova, ali da je svoju riječ dao Al Nassru.

Nakon toga pojavile su se informacije da je u njegov ugovor uključena klauzula prema kojoj će se pridružiti Newcastleu iduće sezone ukoliko izbore Ligu prvaka.

O svemu je progovorio i trener Newcastlea, Eddie Howe, koji je rekao da ništa od toga nije istina, te da je to neko izmislio.

"Želimo Cristianu sve najbolje u njegovoj novoj avanturi, ali sa naše tačke gledišta, te stvari nisu istina i neko ih je izmislio", bio je jasan Howe.

Newcastle je sinoć uzeo bod na gostovanju kod Arsenala, te su tako još bliže svom cilju u ovoj sezoni, a to je izlazak u Ligu prvaka.

Očekivalo se da će Ronaldo ostati u nekom evropskom timu, te da će tražiti klub koji igra Ligu prvaka, ali je on sve iznenadio svojom odlukom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor sa Al Nassrom je potpisan na dvije godine, a Ronaldo će zaraditi 200 miliona eura, te će sasvim sigurno biti prva zvijezda lige.

Navijači Newcastlea razočarani su izjavom Howea jer su se nadali da će naredne godine u svom timu gledati upravo Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi