Ronaldov potez šokirao je svijet fudbala: Otkazao je usluge čuvenog agenta, a iza svega se krije ego
Saradnja između Cristiana i Jorgea Mendesa zvanično je počela 2003. godine, ali on je uz njega bio kada je Portugalac imao samo 16 godina (Foto: EPA)

Kraj jedne ere

Ronaldov potez šokirao je svijet fudbala: Otkazao je usluge čuvenog agenta, a iza svega se krije ego

Midhat Šljivak

Čuveni agent Jorge Mendes više nije zastupnik Cristiana Ronalda i nakon više od 20 godina saradnje njihov zajednički put je završen. Do rastanka je došlo još u novembru prošle godine kada je portugalska zvijezda odlučila napustiti Manchester United i to bez konsultacija s Mendesom.

Jorge Mendes i Cristiano Ronaldo sarađivali su više od 20 godina. Čuveni agent bio je dio svih velikih transfera koje je čudesni Portugalac napravio, no u novembru je došlo do raskida saradnje.

Kako pišu portugalski mediji, Mendes je bio veoma bijesan jer je Cristiano samovoljno odlučio raskinuti saradnju s Manchester Unitedom.

To je uvrijedilo Mendesa koji je mjesecima tražio tim koji želi dovesti Ronalda jer je ovaj silno želio napustiti Juventus, te je ovaj slavni menadžer uspio završiti posao s Crvenim đavolima.

Samovoljno djelovanje portugalske zvijezde ga je razočaralo. Nije ništa znao o njegovim planovima i odlučio je da raskine saradnju s njim nakon više od 20 godina zajedničkog poslovanja.

Ronaldo je po potpisu za Al Nassr otkazao sva prava na lik i djelo koje su u njegovo ime naplaćivale kompanije koje vodi Mendes. Obojici je ego očigledno suviše veliki da bi nastavili bili kakvu saradnju i došlo je do raskida svih ugovora.

Oglasi

Mendes je tako ostao bez velike provizije koju je trebao dobiti od potpisa za Al Nassr. Ta cifra je nešto veća od 30 miliona eura.

Cristiano je kao novog menadžera angažovao Ricarda Regufea, čovjeka od povjerenja koji mu je već godinama desna ruka u poslovima koje ima širom svijeta.

Jorge Mendes je tokom saradnje s Ronaldom zaradio ogromne cifre. On je trenutno 'težak' oko 100 miliona eura, a sada će mirno moći da se posveti drugim klijentima.

Pod njegovim vodstvom su istinske zvijezde svjetskog fudbala. Najviše je naravno Portugalaca, pa su pod njegovim vodstvom Bernardo Silva, Ruben Dias, Joao Felix, Joao Cancelo te iz drugih država Ederson, Darwin Nunez, Angel Di Maria...

Imat će Mendes i bez Ronalda sasvim fine cifre u narednim godinama od brojnih poslova koje će završiti i vjerovatno je i njemu laknulo što neće morati ispunjavati želje zvijezde koju mnogi smatraju bahatom.

Top Komentari

struja
Kazu;-Budi svoj ..a onda krive ego?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi