Suze nisu posljednje od Ronalda u Portugalu: Martinez uvrstio Cristiana na spisak!

Spisak za početak kvalifikacija

Suze nisu posljednje od Ronalda u Portugalu: Martinez uvrstio Cristiana na spisak!

E. Ganibegović

Roberto Martinez objavio je svoj prvi spisak na mjestu selektora Portugala, a ono što se najviše čekalo jeste to da se vidi status Cristiana Ronalda - pozvan je.

Selekcija Portugala kvalifikacije za EURO u Njemačkoj počet će s dvije na papiru lagane utakmice. Prvi protivnici bit će im Lihtenštajn i Luksemburg.

Portugalci će 23. marta u Lisabonu ugostiti ekipu Lihtenštajna, dok će tri dana kasnije biti gosti na Stade de Luksemburgu.

Novi selektor ove selekcije, Roberto Martinez, objavio je spisak fudbalera na koje računa za ove dvije utakmice, te je na njega uvrstio i Cristiana Ronalda što je bilo i najveće pitanje.

Golmani: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolves/ENG), Rui Patricio (Roma/ITA)

Defanzivci: Diogo Dalot (Manchester United/ENG), Joao Cancelo (Manchester City/ENG), Danilo Pereira (Paris Saint-Germain/FRA), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City/ENG), Antonio Silva (Benfica) , Goncalo Inacio (Sporting Lisabon), Diogo Leite (Union Berlin/GER), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain/FRA), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund/GER)

Oglasi

Veznjaci: Joao Palhinha (Fulham/ENG), Ruben Neves (Wolves/ENG), Bernardo Silva (Manchester City/ENG), Bruno Fernandes (Manchester United/ENG), Joao Mario (Benfica), Matheus Nunes (Wolves/ENG), Otavio Monteiro (Porto), Vitinha (Paris Saint-Germain/FRA)

Napadači: Cristiano Ronaldo (Al Nassr/KSA), Goncalo Ramos (Benfica), Joao Felix (Chelsea/ENG), Rafael Leao (AC Milan/ITA), Diogo Jota (Liverpool/ENG).

Naravno, radi se o grupi J u kojoj se nalazi i naša reprezentacija, što znači da ćemo Cristiana Ronalda vrlo vjerovatno u oktobru ponovo gledati u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina i Portugal se sastaju 16. oktobra u okviru osmog kola, dok će duel na portugalskom tlu biti odigran 17. juna u trećem kolu.

Naša reprezentacija će u uvodne dvije utakmice imati dosta teži posao nego Portugal. Na Bilino polje 23. marta dolazi Island, dok tri dana kasnije gostujemo kod Slovačke. 

Top Komentari

Ecosport
Martinez pokazao da je prava čkapi. Ko može ovog debila sad pozvat u bilo koju reprezentaciju.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi