Mnogim je najbolji ikada, iz meča u meč piše historiju, a već 17 godina ima praktično isto tijelo

Usporedba fotografija

Mnogim je najbolji ikada, iz meča u meč piše historiju, a već 17 godina ima praktično isto tijelo

Admin Čaušević

Sve fudbalske epohe su imale svoje junake. Nekada su to bili Pele, Crujiff, Maradona, Zidane, Ronaldo da Lima, a danas su to dva čovjeka čiji se kraj ne nazire. 

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su već 15-ak godina najbolji fudbaleri svijeta i ostat će vječita dilema ko od njih dvojice je bolji. Nekim je to Argentinac, a nekim Portugalac jer se jednostavno o okusu ne raspravlja.

Oni koji Ronalda smatraju najboljim ikada zaista imaju pregršt argumenata jer u posljednje vrijeme skoro u svakoj odigranoj utakmici obori neki rekord. Tako je i na Evropskom prvenstvu koje je u toku.

Najpopularniji fudbaler na planeti je nastupa na svom petom kontinentalnom turniru po čemu je apsolutni rekorder. Prvi Euro Ronaldo je igrao u svojoj zemlji kada je doživio razočarenje u finalu. Tada kao 19-godišnjak je izgubio od Grčke.

Najveći uspjeh imao je 2016. godine kada je postao prvak Starog kontinenta sa svojom selekcijom, a u prvoj utakmici turnira u toku je sa dva gola postao najbolji strijelac u historiji Eura sa 11 golova.

Zabio je Ronaldo i u drugom kolu protiv Njemačke poslije furiozne kontre. Na kraju nije imao razloga za slavlje jer je Elf razbio "evropske Brazilce" s 4:2. Nakon te utakmice skinuo je i dres te pokazao svoje mišićavo tijelo.

Oglasi

U usporedbi sa Ronaldovim fotografijama iz 2004. godine razlike u fizičkom izgledu portugalskog asa praktično i nema. I ako ima razlike ona je minimalna što je još jedan pokazatelj da zvijezda Juventusa ima unikatnu građu.

Do sada je ispričan mali milion priča kako je Ronaldo taj koji prvi dolazi, a posljednji odlazi s treninga, kako sate provodi u teretani, vodi posebne režime ishrane te živi maksimalno profesionalno, pa ovakva "transformacija" uopšte nije iznenađenje.

Ipak, ima i onih koji kritikuju Ronalda. To je uradio Dietmar Hamann nakon meča Portugala i Njemačke kada je CR7 driblinzima pokušao da ismije Antonija Rudigera. 

Oglasi

Taj potez je ubrzo ispao hit, ali prema mišljenju legendarnog Dietmara Hamanna Ronaldo je zapravo samo ispao budala te je motivisao igrače Njemačke.

"Mislim da je to besmisleno. Prebacio je loptu, čini se da će je uhvatiti, udara je stopalom i gleda u drugu stranu..."

"Naravno da je to nevjerovatno i znamo da to može uraditi. Način na koji se izborio za poziciju... Ali to je pri rezultatu 1:0..."

"Da, najbolji je s Messijem. Ali sada je ispao budala. Ovo je pri 1:0. Izgleda kao budala. Ako pitate njemačke igrače, reći će vam šta misle o tome."

[twitter]https://twitter.com/TalkativG/status/1406287465904812032[/twitter]

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Primjetili su to oni. Svaki od njih bi vam rekao da im je to dalo dodatnu motivaciju da promjene stvari. Možda je od ovog poteza i sve počelo", rekao je Hamann.

Inače, Ronaldo i družina u posljednjem kolu igraju protiv Francuske. U reprizi finala posljednjeg Evropskog prvenstva Portugalu treba bod za prolazak dalje, a nekim kombinacijama bi im odgovarao i poraz. U tom slučaju bi se trebali poklopiti rezultati iz ostalih grupa.

Top Komentari

Celtic
Joj ljudi čovjeku je 36 nije mu 86, normalno da će izgledati ovako, pa sportista je i čitav život profesionalac. Drugo je što ste vi naučili da kod nas momci od 30 godina izgledaju kao da im je 50 a žene da budu babuskare u 30toj.
10 0
makelele
Jedino Messi mu je konkurencija, al kad zbrojis sve, Cristiano je ipak numero uno!!! Siiiiiiiiiiiiiiiiiii!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi