Gosensu više ne treba Ronaldov dres

Nije želio da traži dres Portugalca

Gosensu više ne treba Ronaldov dres

E. Škorić

Robin Gosens priznaje da je njegov nastup za Njemačku protiv Portugala bio 'nezaboravan' i ovaj put, tvrdi, nije tražio dres od Cristiana Ronalda.

Njemačka je slavila protiv Portugala s 4:2 danas u Minhenu u jednoj od najboljih utakmica Evropskog prvenstva, a Gosens se upisao u strijelce i generalno je pružio sjajnu partiju za svoj nacionalni tim. Gosens je pored gola imao i dvije asistencije.

"Ne znam odakle da počnem... Ovo je za mene nezaboravna noć. Pobijedili smo jaku ekipu, a ja sam dao svoj prvi gol na turniru. Sretan sam i ponosan", kazao je krilni igrač Atalante, pa je dodao:

"Znali smo danas da moramo pobijediti i da bismo bili u jako teškoj situaciji da to nismo napravili. Pokušali smo da damo sve od sebe u i odbrani i u napadu. Sretni smo zbog konačnog rezultata".

Prije nekoliko mjeseci Gosens je priznao da je zamolio Ronalda da zamijene dresove nakon utakmice Juventusa i Atalante, ali CR7 ga je tada odbio.

Njegovi saigrači su se s njim našalili kasnije, pa su mu donijeli nov dres Ronalda u svlačionici.

"Nisam ga ovaj put pitao za dres, jer želim da uživam u svojoj partiji i našoj pobjedi", rekao je Gosens.

Ovo je bila njegova tek sedma utakmica za Njemačku za koju je debitovao tek prošle godine, a za Njemačku se odlučio iako su ga Nizozemci prethodno računali.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Gosens će sigurno sada postati tražen u Evropi, povezuje se s Juventusom i Interom te se vjeruje da će mu cijena nakon večerašnje utakmice znatno porasti.

"Samo da poručim navijačima Atalante da ih volim i da se uskoro vidimo", rekao je Gosens na kraju intervjua za Sky.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije