Cristiano Ronaldo zadovoljan pobjedom u Minhenu
Foto: EPA

Portugalac postigao dva gola protiv Bayerna

Cristiano Ronaldo zadovoljan pobjedom u Minhenu

D. Rakanović

Portugalski reprezentativac i igrač Reala Cristiano Ronaldo nakon večerašnje pobjeda njegove ekipe je izjavio da su sretni, ali i da je sve i dalje otvoreno u revanšu. 

Ronaldo je večeras postigao oba gola za svoj klub, i tako srušio još jedan rekord. Naime, večeras je postao prvi igrač sa 100. golova u evropskim takmičenjima. 

"Istina je, da, jako smo sretni. Ekipa je odgovorila veoma dobro. Nije bilo lako igrati protiv ekipe kao što je Bayern. Kada smo gubili 1:0, imali smo nekoliko dobrih šansi, ali smo se vratili dobro, postigli smo gol na početku drugog poluvremena", rekao je Ronaldo. 

On je upozorio da je sve i dalje otvoreno u revanšu u Madridu. 

"Igrali smo dobro i pobijedili, ali sve ostaje otvoreno u drugoj utakmici", rekao je Ronaldo. 

Portugalski fudbaler smatra da je golman Bayerna Manuel Neuer branio odlično.

"Neuer je odigrao dobro, imao je nekoliko odličnih odbrana ali to je fudbal. Neuer je imao svoju noć, ali smo mi postigli više golova", rekao je Ronaldo. 

On smatra da bi utakmica bila drugačija da je Vidal bio siguran iz jedanaesterca.

"Da je Vidal postigao gol iz penala u prvom poluvremenu, utakmica bi bila mnogo lakša za Bayern. Fudbal je kutija iznenađenja. Mi smo postigli gol, Bayern je ostao sa igralčm manje, i bilo bi lakše da smo postigli još jedan gol", zaključio je Ronaldo. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš utakmica između Real Madrida i Bayerna na rasporedu je 18. aprila od 20.45 sati. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti