Cristiano Ronaldo ispisao historiju

Sjajan je Portugalac

Cristiano Ronaldo ispisao historiju

S. Mlaćo
Cristiano Ronaldo je večeras pogodio dva puta u duelu Portugala i Francuske.

Sjajni Ronaldo nezaustaljiv za Francuze, a večeras je ispisao historiju.

Naime, Ronaldo je postigao 109. pogodak za reprezentaciju, i tako se izjednačio sa dosadašnim rekorderom iranskim velikonaom Ali Daeijem.

Zahvaljući večerašnja dva pogotka Ronaldo je najbolji evropski strijelac na svim turnirima sa 21 golom, te je sada prestigao legendarnog Nijemca Miroslava Klosea.

Ronaldo je 109 golova postigao u 177 utakmica.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Za reprezentaciju Portugala debitovao je 2003. godine kada je imao 18 godina.

Promo

Top Komentari

Ecosport
Opravdao nadimak Penaldo. Fakat bi trebo promijenit prezime u Penaldo.
5 25
realno_govoreci
Jes vam krivo kompleksasi jedni. Covjek sa 36 godina igra na ovom nivou a vi sa nepunih 20 nr mozete da se pomjerite iz kuce. Zaliti je ove nove generacije jer rastu na zavisti i ljubomori. Covjek oborio sve rekorde ali njemu Bosnje prigovaraju za penale kao da ih niko prije njega puvao nije ali eto to su mu Bosnje nasle
17 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi