Crna Gora bolja od kadetske reprezentacije BiH

Poraz naših momaka u prijateljskom susretu

Crna Gora bolja od kadetske reprezentacije BiH

Adnan Beganović

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena od Crne Gore rezultatom 79:61. Naša reprezentacija je imala prednost u prvom poluvremenu, ali je ključna bila treća četvrtina, prenosi službena stranica Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

U prvoj četvrtini naši momci su bili bolji (20:18), da bi u drugoj domaćin bio nešto bolji i istu je riješio u svoju korist rezultatom 14:13, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 33:32 za naš tim.

Crna Gora je dobila treću četvrtinu rezultatom 28:15 i pitanje pobjednika tada je odlučeno, a na ulasku u posljednjih deset minuta rezultat je glasio 60:48 za domaći tim.

Do kraja su Crnogorci na rutinski način priveli meč kraju. Najefikasniji igrač u redovima naše reprezentacije je bio Džanan Musa sa 23 poena, 5 skokova i 4 asistencije, dok je na drugoj strani najbolju partiju pružio Andrija Slavković sa 19 poena, dok je Marko Simonović imao 14 poena. Treba spomenuti da u redovima naše reprezentacije večeras nije nastupio Njegoš Sikiraš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti