Crna Gora pala u ruke nemilosrdne Latvije
Foto: EPA

Eurobasket

Crna Gora pala u ruke nemilosrdne Latvije

E. Škorić

Latvijski šuteri bili su danas izuzetno raspoloženi, pa je Crna Gora nastradala u meču osmine finala Eurobasketa (100:68).

Parirala je Crna Gora Latviji samo u uvodnim minuta, a onda su se Porzingis i društvo polako počeli raspucavati. Kada su uhvatili svoj ritam, Crnogorcima nije bilo spasa, pa su doživjeli težak poraz.

Prvi period igre Latvija je dobila sa 27:15, a na poluvremenu je vodila velikih 16 razlike (53:37). U nastavku Crnogorci nemoćni, Latvijci su sipali trojke i skoro sve im je ulazilo.

Do kraja meča Latvija je otišla i na 30+ razlike, iskoristila je u potpunosti ulogu favorita, a na putu do polufinala stoji joj selekcija Slovenije, koja je dan ranije pobijedila Ukrajinu.

Timma je sa 21 poenom i šest asistencija bio najefikasniji igrač Latvije, dok je Porzingis ubacio 19, a Strelnieks 12 poena uz sedam asistencija. Na drugoj strani Dubljević je imao 21 poen uz četiri skoka, Vučević 16 uz devet skokova.

Latvija - Crna Gora 100:68

Latvija: Porzingis 19, Blums 8, Bertans 5, Bertans 9, Timma 21, Smits 8, Janicenoks, Strelnieks 12, Skele 4, Grazulis 2, Peiners 8, Meiers 4.

Crna Gora: Rice 2, Vučević 16, Šehović, Pavličević, Radončić 2, Todorović 2, Dubljević 21, Barović 5, Mihailović 7, Ivanović 7, Vranješ 3, Djurišić 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi