Hrvatska savladala Crnu Goru i ostala stopostotna
Foto: EPA

Zanimljiv meč u Cluju

Hrvatska savladala Crnu Goru i ostala stopostotna

Danas je u Cluju u okviru 3. kola grupe C Evropskog prvenstva u košarci odigran balkanski derbi u kojem je Hrvatska savladala Crnu Goru rezultatom 76:72.

Kada su Hrvati na otvaranju utakmice poveli sa 15:0, a nešto kasnije i sa 21:7, malo ko je mogao slutiti da će ovaj meč imati prilično dramatičnu završnicu. Hrvatska je nakon prve četvrtine vodila sa 25:17, a do poluvremena je ponovo otišla na dvocifrenu prednost i nakon 20 minuta igre rezultat je bio 43:31.

Hrvati su u trećoj četvrtini čuvali sigurnu prednost i ona je završena rezultatom 62:52, da bi potom Crnogorci u posljednjoj dionici ozbiljno zaprijetili. Pred sami kraj utakmice, Crna Gora je bila na -1 (73:72), ali je Hrvatska na kraju ipak uspjela sačuvati vodstvo i doći do svoje treće pobjede u grupi i tako ostati sa maksimalnim učinkom.

Najbolji u redovima Hrvatske bio je Bojan Bogdanović sa 23 poena, dok je Dario Šarić ubacio 14. U reprezentaciji Crne Gore istakli su se Rice sa 22 i Dubljević sa 17 poena, dok je Vučević postigao 12.

Po svemu sudeći, Hrvatska će u direktnom okršaju sa Španijom boriti za prvo mjesto u grupi C, dok Crna Gora nastavlja borbu za jednu od prve četiri pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi