Crna sedmica u Evropi: Još jedan nogometaš doživio stravičnu povredu
Adam Smith, nogometaš Bournemoutha, prilikom izvođenja slobodnjaka doživio je tešku povredu

Smithu stradali ligamenti

Crna sedmica u Evropi: Još jedan nogometaš doživio stravičnu povredu

E. Škorić

Na meču 12. kola engleske Premier lige između Newcastle i Bournemoutha desila se stravična povreda.

Saigrač našeg Asmira Begovića Adam Smith je izvodio slobodni udarac tokom prvog dijela, a onda zapeo za teren i očigledno polomio ligamente.

Srušio se na teren, a ubrzo su mu doktori dali kisik. Utakmica je bila prekinuta više od pet minuta, a nesretni Smith je na nosilima morao da napusti teren.

U posljednje vrijeme je previše ovakvih povreda, u posljednjih nekoliko dana teške povrede zadobili su i Danny Welbeck iz Arsenala, kome prijeti i kraj karijere, a kisik je morao da koristi i stoper Milana Matteo Musacchio nakon što se povrijedio u duelu s Betisom iste večeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

agarbo
ligamenti se pokidaju a ne polome
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi