Crnkić briljirao na otvaranju sezone: Nije lako postići pet pogodaka, prezadovoljan sam svojom igrom

Ofanzivac Tuzle City izabran za igrača utakmice

Crnkić briljirao na otvaranju sezone: Nije lako postići pet pogodaka, prezadovoljan sam svojom igrom

S. Mlaćo

Na najbolji mogući način FK Tuzla City otvorio je novu sezonu. Tuzlaci su jučer u Ugljeviku sa 5:1 deklasirali Zvijezdu 09 i očitali pravu nogometnu lekciju.

U redovima gostiju briljirao je Nermin Crnkić od kojeg u stručnom štabu Tuzlaka ove sezone očekuju mnogo.

Kada je 'pravi', Crnkić je definitivno ponajbolji nogometaš u ligi na svojoj poziciji, a to je dokazao i jučer sa dva pogotka, a na njemu su domaći skrivili i jedan jedanaesterac. Sasvim očekivano, izabran je za igrača utakmice.

Dan nakon utakmice u razgovoru za SportSport.ba bio je sretan otvaranjem sezone njegovog tima, te svojom partijom.

"Naravno da sam prezadovoljan. Sezonu smo krenuli sa pobjedom i pet postignutih pogodaka. Nije lako danas nikome postići pet golova. Zadnju sezonu smo mislim najviše postigli tri na jednoj utakmici, sada već prvo kolo pet i to je velika stvar", priča Crnkić na početku razgovora za SportSport.ba.

Bio je nezaustavljiv za odbranu Zvijezde 09 i pokazao da više nego spreman ulazi u novu sezonu.

"Prošlu sezonu sam postigao dva pogotka, sada već dva u prvom kolu. Prezadovoljan sam. Plus je bio i penal na meni, šta više da kažem. Nije moglo bolje da krene, to je definitivno".

Kao i svi u Tuzla Cityju, tako se i sam nada dobroj sezoni. Mnogi predviđaju da bi on mogao obilježiti jučer započetu.

"Volio bih da svaka bude moja, ali vidjet ćemo. Dobro sam krenuo, to je najvažnije. Sada želim odigrati što bolu polusezonu, te pomoći ekipu, a ostalo ćemo vidjeti".

I u narednom kolu tim iz Tuzle gostuje.

"Naredni vikend nam slijedi duel sa Radnikom. Dobro smo startali, nemamo šta izgubiti i ići ćemo na tri boda. Neće biti lako, no borit ćemo da to ostvarimo".

Tuzla City je jučerašnom pobjedom pokazala da se u novoj sezoni ne želi boriti za opstanak, čak naprotiv.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naše ambicije su da izborimo Evropu. Želimo među ta četiri mjesta i nadam se da ćemo to ostvariti", dodao je Crnkić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi