Tri kluba su bila ubjedljivija od Tuzla Cityja u prvom kolu: Kako su završili sezonu?

Tuzlaci s 1:5 pobijedili Zvijezdu 09

Tri kluba su bila ubjedljivija od Tuzla Cityja u prvom kolu: Kako su završili sezonu?

A. Čaušević

Velika je vjerovatnoća da Tuzla City poslije prvog kola nove sezone Premijer lige BiH bude lider prvenstva i to zbog najbolje gol-razlike. 

Tuzla City je tokom pauze između dva prevenstva dovela niz pojačanja te napravila izuzetno konkurentan tim što su i pokazali rezultati u pripremnim utakmicama protiv renomiranih protivnika.

Izabranici Milena Bošnjakovića su na furizoan način ušli u novu sezonu. S pomalo i nevjerovatnih 1:5 u Ugljeviku je pobijeđena Zvijezda 09.

Dvostruki strijelac za goste bio je Nermin Crnkić, zabili su i napadači Mirsad Ramić i Vojo Ubiparip, dok je Kristijan Tojčić zatresao vlastitu mrežu.

U premijerligaškom karavanu s 12 učesnika niko nije zabilježio ovako ubjedljiv trijumf u prvom kolu, međutim otkako se igra zajednička Premijer liga tri kluba su upisala pobjede s većom razlikom.

Leotar, Velež, Sarajevo

Prvo zajedničko izdanje Premijer lige u sezoni 2002/2003 Leotar je startao na furiozan način. Predvođeni sjajnim Nenadom Stojanovićem Trebinjci su s 0:9 pobijedili visočku Bosnu. Na kraju je Leotar bio i prvak BiH, dok je ekipa iz Visokog ispala iz lige.

U sezoni 2009/2010 poslije prvog kola naubjedljiviji je bio Velež. Rođeni su tada u Vrapčićima nadigrali Travnik sa visokih 5:0. Mostarci su na kraju prvenstva bili sedmi, a Travnik deveti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je odbranu titule u sezoni 2015/2016 počelo sjajno. Na Piroti je sa 6:1 savladana Drina. Ta takmičarska godina za Bordo tim je okončana neizlaskom u Evrop, odnosno četvrtim mjestom. Tim iz Zvornika je bio 15 te je ispao u niži rang.

Prvo kolo sigurno ne može biti mjerilo i za nastavak sezone, međutim u Tuzla Cityju sigurno imaju razloga za optimizam jer postići pet golova na gostovanju sigurno nije svakodnevnica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi