Tri kluba su bila ubjedljivija od Tuzla Cityja u prvom kolu: Kako su završili sezonu?

Tuzlaci s 1:5 pobijedili Zvijezdu 09

Tri kluba su bila ubjedljivija od Tuzla Cityja u prvom kolu: Kako su završili sezonu?

A. Čaušević

Velika je vjerovatnoća da Tuzla City poslije prvog kola nove sezone Premijer lige BiH bude lider prvenstva i to zbog najbolje gol-razlike. 

Tuzla City je tokom pauze između dva prevenstva dovela niz pojačanja te napravila izuzetno konkurentan tim što su i pokazali rezultati u pripremnim utakmicama protiv renomiranih protivnika.

Izabranici Milena Bošnjakovića su na furizoan način ušli u novu sezonu. S pomalo i nevjerovatnih 1:5 u Ugljeviku je pobijeđena Zvijezda 09.

Dvostruki strijelac za goste bio je Nermin Crnkić, zabili su i napadači Mirsad Ramić i Vojo Ubiparip, dok je Kristijan Tojčić zatresao vlastitu mrežu.

U premijerligaškom karavanu s 12 učesnika niko nije zabilježio ovako ubjedljiv trijumf u prvom kolu, međutim otkako se igra zajednička Premijer liga tri kluba su upisala pobjede s većom razlikom.

Leotar, Velež, Sarajevo

Prvo zajedničko izdanje Premijer lige u sezoni 2002/2003 Leotar je startao na furiozan način. Predvođeni sjajnim Nenadom Stojanovićem Trebinjci su s 0:9 pobijedili visočku Bosnu. Na kraju je Leotar bio i prvak BiH, dok je ekipa iz Visokog ispala iz lige.

U sezoni 2009/2010 poslije prvog kola naubjedljiviji je bio Velež. Rođeni su tada u Vrapčićima nadigrali Travnik sa visokih 5:0. Mostarci su na kraju prvenstva bili sedmi, a Travnik deveti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je odbranu titule u sezoni 2015/2016 počelo sjajno. Na Piroti je sa 6:1 savladana Drina. Ta takmičarska godina za Bordo tim je okončana neizlaskom u Evrop, odnosno četvrtim mjestom. Tim iz Zvornika je bio 15 te je ispao u niži rang.

Prvo kolo sigurno ne može biti mjerilo i za nastavak sezone, međutim u Tuzla Cityju sigurno imaju razloga za optimizam jer postići pet golova na gostovanju sigurno nije svakodnevnica.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi