Crnkić: U Livno po bodove

Radnički prvenstvo otvorio pobjedom

Crnkić: U Livno po bodove

Fudbaleri lukavačkog Radničkog pobjedom su otvorili prvenstvo u Prvoj ligi F BiH. Pred praznim Jošikom savladan je novajlija u ligi, konjički Igman s minimalnih 1:0. 

“Zadovoljan sam pobjedom, ali moram vam priznati kako je Igman vrlo dobra ekipa. Bilo je teško igrati pred praznim tribinama, bez Jahića i Redžića, ali su momci ispunili zadatke i ostvarili pobjedu”, kaže trener Lukavčana, Ibrahim Braco Crnkić. 

Radnički je prije početka sezone morao “keširati” blizu 13.000 KM zbog prekida utakmice u prošlom prvenstvu s Vitezom, crvenih kartona i kotizaciju. Ubrzo će se, prema najavama, finansijska situacija konsolidovati, a Radnički ima lijepu priliku da ostane u vrhu tabele. 

“U subotu igramo s Troglavom i idemo na tri boda. Gledao sam Livnjake na Tušnju. Dobro je što su počeli prvenstvo, što igraju mladi, ali mislim da dugo nisam gledao lošiju ekipu. Nije me oduševila ni Sloboda, ali o njima ću razmišljati u 4. kolu kada Radnički gostuje na Tušnju”, kaže Crnkić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnički ima povoljan raspored. Poslije Troglava, u goste im dolazi Mladost iz Doboja kod Kaknja, potom slijedi kantonalni derbi sa Slobodom, pa dvije vezane domaće utakmice. 

“Ukoliko se stvari bude razvijale onako kako želimo i planiramo trebali bi biti u vrhu i nagovjestiti borbu za visok plasman. Igračima će biti mnogo lakše kada sa tribina budu imali podršku, a to će se dogoditi već u narednim utakmicama”, kaže Crnkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.