Crnkić: Vjerujem da ću opravdati povjerenje čelnika kluba

Nakon potpisao za Erfurt govorio za SportSport.ba

Crnkić: Vjerujem da ću opravdati povjerenje čelnika kluba

Samir Mlaćo

Nermin Crnkić (25) od danas je i zvanično novi član njemačkog trećeligaša Erfurta. Nakon slabog prvog dijela sezone u Erfurtu su se probudili, vrijedno radili u zimskom prelaznom roku, a između ostalog u klub je stigao i Crnkić koji je posljednji angažman imao u FK Sarajevo. Ugovor je potpisao do kraja sezone.

Nakon raskida saradnje sa bordo timom Crnkić je dobio nekoliko ponuda, a na kraju je izabrao Njemačku, te je radostan zbog postignutog dogovora.

"Drago mi je što smo postigli dogovor, a u Erfurt dolazim ponajviše na nagovor trenera Patricka Helmesa, neakadašnjeg reprezentativca Njemačke koji je u karijeri nastupao za Koln, Wolfsburg, Bayer Leverkusen... Vjerujem da ću se dobro snaći u njemačkom stilu igre, te da će u drugom dijelu sezone opravdati povjerenje čelnika kluba kojima se još jednom zahvaljujem na fer i korektnom dogovoru. Moje ambicije su visoke, ali idemo korak po korak", kazao je Crnkić za SportSport.ba, te imao i poruku za sve navijače FK Sarajevo.

"Nikada iz FK Sarajeva nisam odlazio bez dozvole kluba, to želim da svi znaju. Pozdravljam sve navijače kluba i želim im da ove sezone osvoje titulu i da u budućnosti imaju mnogo razloga za radost", dodao je 25-godišnji ofanzivac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Crnkić je već u prijateljskim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje za Erfut, pa se u klubu nisu libili da mu odmah i ponude ugovor, što je danas i ozvaničeno.

Pored FK Sarajevo Crnkić je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Michigan Bucks, Jablonec, Znojmo i Slovan Bratislav.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi