Hukić ili Skočibušić predvode NK Čelik na gostovanju kod Slobode
Hukić ili Skočibušić u narednoj utakmici Čelika bit će u zapisniku vođeni kao glavni trener kluba s Bilinog polja

Trener iz omladinskog pogona će sjediti na klupi Zeničana

Hukić ili Skočibušić predvode NK Čelik na gostovanju kod Slobode

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će gostovati ekipi Slobode i odigrati tradicionalni crno-crveni derbi. Ovaj duel bit će od velike važnosti za obje ekipe, budući da Sloboda na svome kontu ima 18, dok je Čelik poziciju niže sa 17 osvojenih bodova.

U prošlom kolu Zeničani su kod kuće remizirali protiv Radnika, dok je Sloboda poražena na gostovanju u Mostaru kod Zrinjskog. Duel na Tušnju dolazi u teškom trenutku za klub s Bilinog polja, budući da za ovaj meč ponovo stručni štab neće moći računati na sedam stranih igrača, koji još nisu dobili potrebne dozvole za nastup.

Osim igrača, Zeničani ne mogu računati ni na šefa struke Ümita Özata, ali ni na njegove pomoćnike. U prošlom kolu protiv Radnika, treći žuti karton dobio je Almir Seferović koji je sjedio na klupi Čelika protiv Zrinjskog i Radnika, to znači da će crno-crveni morati za naredni duel angažovati trenera, koji će samo duel protiv Slobode sjediti na klupi.

Izbor će, kako saznajemo, pasti na jedno od dvojice trenera iz omladinskog pogona, koji imaju profi licence.  

Moglo bi se, dakle, raditi o Nizahu Hukiću, trenutno koordinatoru omladinskog pogona. Hukić ima iskustva kao trener u prvom timu, budući da je već nekoliko puta bio asistent, a u sezoni 2014/15 je kao prvi trener Čelika predvodio crno-crvene do plasmana u finale Kupa BiH, gdje je u dvomeču poražen od Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi trener koji ima Profi licencu je Pavle Skočibušić, aktuelni trener kadetske ekipe Čelika, koji također ima iskustva rada u seniorskom sastavu. Zanimljivo da je Skočibušić vodio prije tri sezone prvu ekipu Čelika na utakmicama u Premijer ligi budući da tadašnji trener Boris Pavić, zbog istih problema koje sad ima Umit Özat nije mogao sjediti na klupi Čelika.

Nakon Hasana Ozera, Marka Babića, Slaviše Božičića, Igora Jovića i Almira Seferovića, Čelik će na Tušnju u zvaničnom zapisniku predvoditi Skočibušić ili Hukić, što će biti ukupno šesto trenersko ime koje se pojavljivalo ove sezone u zapisnicima Nogometnog saveza BiH, kada je u pitanju seniorska ekipa Čelika, odnosno njen prvi trener.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

kolezeljovac
E cuj Skocibusic... Kakvo je to prezime... Sta su mu preci skakali s buseva ?
5 1
BobPaisley
...komedija se nastavlja :D :D :D :D :D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti