Crnogorci kreću s treninzima, od prvog juna nastavak prvenstva

Ministar sporta i mladih najavio

Crnogorci kreću s treninzima, od prvog juna nastavak prvenstva

E. Škorić

Ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore Nikola Janović najavio je da sportske aktivnosti kreću od 6. maja i u tri faze.

On je pojasnio da bi se utakmice trebale nastaviti od 1. juna i bez prisustva gledalaca.

"Prva faza da svi sportsku timovu mogu trenirati u otvorenom i zatvorenim prostorima, individualni treninzi, uz poštovanje rigoroznih mjera. Naravno, bez kontakta. Druga faza sa kolektivnim sportovima kreće od 18. maja, i treća faza od 1. juna, a ona omogućava nastavak takmičenja, bez gledalaca", kazao je ministar Janović.

"Od srijede, 6. maja biće omogućeno da se otvore sportski objekti, kako bi u svim sportovima mogli da krenemo sa treninzima, i to individualnim", naglasio je.

Također je kazao kako se ostavlja i mogućnost savezima koji rukovode sportovima da sami donesu odluku o nastavku takmičenja u Crnoj Gori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi