Debakl Hadžibegićeve Crne Gore na Wembleyju: Engleska i Češka idu na EP!

U ovoj grupi je sve jasno

Debakl Hadžibegićeve Crne Gore na Wembleyju: Engleska i Češka idu na EP!

E. Čaušević

Reprezentacija Engleske večeras je na Wembleyju deklasirala Crnu Goru sa 7:0, dok je u istoj grupi Češka preokretom slavila protiv Kosova (2:1).

Engleska je pokazala svu svoju snagu protiv Crne Gore koju s klupe vodi bh. stručnjak Faruk Hadžibegić. Englezi su poveli već u 11. minuti kada je Oxlade-Chamberlain pogodio na asistenciju Chilwella.

Na semaforu je 2:0 bilo već u 19. minuti kada je Chilwell ponovo asistirao, a ovaj put strijelac je bio Harry Kane. Kane je samo pet minuta kasnije postigao i drugi gol i tako povisio rezultat na 3:0.

Engkeska je do kraja prvog dijela dala još dva gola. U 30. minuti na scenu je stupio Marcus Rashford i pogodio je za 4:0. Sedam minuta kasnije Kane je kompletirao svoj hat-trick golom za visokih 5:0.

U nastavku meča Engleska je popustila malo gas, ali svejedno su uspjeli postići još jdva gola. 6:0 za domaće bilo je u 66. minuti autogolom Šofranca, dok je konačnih 7:0 postavio Abraham u samom finišu meča.

Za Hadžibegića je ovo bio četvrti meč na klupi Crne Gore i još uvijek je bez pobjede. Ovaj tim je upisao tri poraza i jedan remi od dolaska bh. stručnjaka.

U istoj grupi sjajan meč igrali su Češka i Kosovo koji se direktno bore za drugo mjesto u grupi koje vodi na EP. Kosovo je početkom drugog gola došlo do 1:0 kada je gol postigao Nuhiu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Gosti su bili na pragu senzacije i odlične situacije pred posljednje kolo, ali Češka je uspjela da dođe do preokreta i pobjede. Na 1:1 domaći su izjednačili u 71. minuti preko Krala koji je zabio i drugi gol za preokret samo osam minuta kasnije i postavio konačnih 2:1.

U ovoj grupi je sve jasno. Engleska i Češka idu direktno na Evropsko prvenstvo. Englezi su prvi sa 18 bodova, dok drugoplasirana Češka ima tri boda manje pred posljednje kolo. Kosovo je treće sa 11 bodova, a Crna Gora i Bugarska na začelju imaju po tri osvojena boda.

Top Komentari

SeoRusilac
Zamisli sutra BiH izgubi 0:7. Robija vise ne bi zvali zuti nego Agent 007
3 0
enko
posto hadzija uvjek ima alibi i voli pametovat,bas me zanima sta ce sada biti alibi.on je samo jedan umisljenko koji trenerskom karijerom srozava dobru igracku karijeru
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi