Crnogorci pokrenuli disciplinski postupak protiv Edisa Mulalića

Zbog sporne izjave

Crnogorci pokrenuli disciplinski postupak protiv Edisa Mulalića

Nekadašnji trener Željezničara i Mladosti Edis Mulalić trenutno obnaša funkciju šefa stručnog štaba crnogorskog Rudara.

Poznat po svom energičnom nastupu, Mulalić je otišao korak dalje nakon utakmice protiv OFK Petrovca u kojoj je njegov tim poražen rezultatom 3:1 i javno je u emisiji "Sportska subota" kritikovao suce pomenutog susreta.

Time je Mulalić prekršio pravila FS Crne Gore, koji je protiv njega pokrenuo disciplinski postupak.

“Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika, FSCG pokreće se disciplinski postupak protiv šefa stručnog štaba FK Rudar Mulalić Edisa zbog omalovažavanja odluka organa i tijela FSCG u izjavi datoj Javnom servisu TV Crne Gore u emisiji Sportska subota po završetku utakmice 7. kola Telekom 1.CFL FK Petrovac – FK Rudar, čime bi počinio prekršaj iz člana 95 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG”, konstatovano je na jučerašnjoj sjednici Disciplinske komisije.

Edis Mulalić je imao i vrlo zanimljiv nastup na press konferenciji nakon utakmice, a njegov tim nakon sedam kola zauzima sedmu poziciju sa samo jednom pobjedom, četiri remija i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi