"Jedan dan sam došao na trening i rečeno mi je da ne mogu više trenirati sa prvom ekipom"

Ivan Crnov za SportSport.ba

"Jedan dan sam došao na trening i rečeno mi je da ne mogu više trenirati sa prvom ekipom" · Intervju

Esmer Oštraković

Ivan Crnov i zvanično više nije nogometaš ekipe Borca iz Banja Luke, nakon što je potpisao raskid ugovora.

Naime, on je iza sebe imao dobru prošlu sezonu pod vodstvom Branislava Krunića, a ove godine od njega su se očekivale velike stvari.

Ipak, promjenom na kormilu Borca, Crnov je polako počeo padati u drugi plan, da bi na kraju na iznenađenje svih, postao višak u ekipi.

Upravo njegov raskid ugovora bio je povod intervjua u kojem je za SportSport.ba otvorio dušu, te je ispričao šta se sve dešavalo.

Prošla sezona u Borcu za tebe je bila jako dobra, očekivalo se da u istom ritmu nastaviš i ove godine, ali sve se naglo okrenulo, šta se dogodilo?

"Iskreno mogu bit zadovoljan , ali ne potpuno jer sam mogao puno bolje. Ne tražim alibi, ali ja kad sam došao u Borac tada se ekipa “skupljala” čitave pripreme. Mirić, Jovanović i Subić su se priključili na pripremama na Zlatiboru, Vujaklija je došao osam dana pred prvenstvo, Volkov u sred prvenstva. Tako da iz tog razloga mislim da sam odigrao ne baš onako kako znam, ali kažem ne tražim alibi u tome. Očigledno, trener je imao svoju politiku koju ja ne mogu to jest ne želim uopće da razumijem pa se sve promjenilo preko noći".

Već na pripremama na Zlatiboru dalo se naslutiti da nisi u pretjeranim planovima trenera Vlade Jagodića. Iako si dobro odigrao prve pripremne utakmice, ostatak si proveo na klupi ili tribinama?

"Da, upravu ste. Ne znam iz kojih razloga nisam dobio priliku pa makar što bi se reklo na “kapaljku”, jer ne vjerujem da sam preko noći zaboravio igrati nogomet".

Nakon što je sezona počela, šansu si dobivao na kapaljku, a na tvoju poziciju je dovedeno nekoliko pojačanja, da li si ikad saznao razlog zašto se sve to desilo?

"Nikad nisam saznao, a iskreno da Vam kažem nisam ni htio da saznam jer treninzi, utakmice koje sam dobivao šansu su moji najbolji pokazatelji da sam trebao dobivati puno više nego što sam dobivao. A ove priče oko moje forme su iskreno smiješne iz razloga zato što se forma kroz tri ili četiri utakmice koje počinjete od prve minute može vidjet pa tek onda mijenjat".

Činilo se da je tvoj najveći "problem" u uvodu sezone tvoj možda i najbolji prijatelj i cimer, Almedin Ziljkić, koji igra u životnoj formi?

"Ma kakvi. Ziljkić je pokazao šta zna, iako moje mišljenje kako za igrača tako i za prijatelja ne može nitko pokvariti. Ispred Zilke tek slijedi najbolje i nadam se da će mu se ostvarit sve želje jer momak zaslužuje sve najbolje".

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da raskidaš ugovor sa Borcem. Sve to se dosta odužilo. Šta se dešavalo tih dana?

"Žao mi je zbog takvog raspleta. Ali, samo sam došao jedan dan na trening i rečeno mi je da ne mogu više trenirati s prvom ekipom. Krivo mi je zbog toga jer je ostalo svega par dana do kraja polusezone, ali stav kluba je bio takav i ja sam ga ispoštovao. Dogovorili smo sporazumni raskid ugovora, stvarno bez ikakvih trzavica i nadam se da će bit ispoštovan. Malo duže je trebalo čekati, ali prekjučer sam dobio, tačnije potpisao taj raskid ugovora tako da sad slijedi teži dio, a to je da nađem klub. Zbog korona krize sve je nekako teže".

Postoji i da tako kažemo priča, da je tretman koji si imao u Borcu promijenjen vrtoglavo promjenom trenera. Da li je to tako i ako jeste znaš li zašto?

"E, sad da kažem da jeste, lagao bih. Svaki trener ima svoje zamisli. I te zamisli mi igrači moramo poštivat, iako kod sadašnjeg trenera Borca nisam skužio zašto mi ne daje više prilike. Kada je Krunić bio trener stvarao se Borac za velike stvari i tad nije bilo mjesta za čekanje forme, kao recimo kod sadašnjeg trenera Borca. Možda, tačnije sigurno da sam ja imao veće povjerenje kod bivšeg trenera sigurno bi imao i više golova i asistencija na svom računu, ali to je nogomet. Nema tu sentimenta".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slobodan si igrač i kao takav možeš tražiti klub. Kakve su ambicije za naredni period? Slijedi li konačno dugo očekivani povratak u Zrinjski ili nešto drugo?

"Kao što sam rekao sad počinje teži posao, a to je naći klub. Sad je sve drugačije zbog ovog virusa i onda jos k tome dodate da nisam baš igrao ovu polusezonu, iskreno bit će teško i ovo ce bit prvi put u mojoj karijeri da sam otišao iz nekog kluba a da nemam pripremljen već drugi klub. Za Zrinjski, ne znam šta bih Vam rekao iskreno. Kao i više puta rekao sam da bi se volio vratiti, ali šta će bit ovog puta ne znam. Mogu samo reći da je Zrinjski ekipa u kojoj su vrhunski igrači".

Top Komentari

Lafac
I ovaj debil pojma nema ,uzeo pare kad je dolazio i u Želju i BL a ništa nije pokazao,dobio pare za raskid ugovora i opet sere po medijima,bas me interesira ko će ga uzeti i po kome će još srati kada ode
7 3
Klackalica
Ivane što dalje od Zrinjskog. Pogazio si riječ kad si odlazio iz Zrinjskog i siguran sam da te navijači neće lijepo dočekat dobro. U takvoj atmosferi nećeš ništa pokazat sve i da je ostalo nešto u tebi
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi