Teren na meču u Hrvatskoj je teško opisati: Igrači rukama kopali tražeći bijelu tačku
Pred golom nestvarne scene FOTO: Vojko Basic / CROPIX

Na kraju penal za domaće, ali član Zrinjskog nije pogodio

Teren na meču u Hrvatskoj je teško opisati: Igrači rukama kopali tražeći bijelu tačku

Samir Mlaćo

Dok su terenu u HNL-u u sjajnom stanju, u Drugoj ligi Hrvatske potpuno drugačija situacija.

Malo loše vrijeme, kiša ili slično, donese velike probleme nogometnim klubovima, pa utakmica gotovo i da 'nema'. Ima, ali teško je očekivati bilo šta.

Tako je bilo danas u duelu Croatije Zmijavci i Zrinski Osječko.

Završilo je 0:0, što i nije neočekivano. Gotovo da se nije moglo igrati, teren je bio užasan, a govore te i fotografije.

Pojedine nogometaše već nakon 10-tak minuta niste mogli ni prepoznati zbog blata po njihovom licu, a još gore je bilo pred sami kraj meča.

Gosti su do pobjede mogli u 90. minuti kada je bh. napadač Ajdin Mujagič izašao sam na protivničkog golmana, ali nije pogodio.

Oglasi

U posljednjim sekundama meča penal za domaće. Kloppa je srušio Jajalo i glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Teren je bio u užasnom stanju, posebno pred golom, pa je nemoguće bilo pronaći odakle će se izvesti najstrožija kazna.

Tražili su nogometaši bijelu tačku, dosta je bilo i nervoze, uz gotovo nesvakidašnje scene, što možete pogledati ovdje.

Na kraju mladi Antonio Prskalo koji je na posudbi iz HŠK Zrinjski nije pogodio, te je bacio domaće u očaj.

Užasan teren na kraju može da brine odgovorne u HNL-u, te će biti kritika. Jasno je da i sami klubovi moraju poduzeti određene poteze na popravljanju infrastrukture, a sve kako ne bismo gledali više scene kao ove danas.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je tabela u pitanju, Zrinjski je i dalje lider te ima 51 bod, a Šibenik ima 46, dok je Vukovar na 41. Samo jedan tim ide u HNL, no jasno je da je sve otvoreno.

Još mnogo ima da se igra, no pitanje je koliko je sve i regularno kada se igra u uslovima koji su npr. bili danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti