Cruyff igračima Ajaxa: Ako igrate samo zbog novca, odlazite

Cruyff igračima Ajaxa: Ako igrate samo zbog novca, odlazite

Legenda holandskog fudbala, Johan Cruyff podržao je finansijsku politiku Ajaxa te je istakao da bi igrači koji igraju samo zbog novca trebali odmah napustiti klub.  

Prvaci Holandije ne raspolažu baš velikim budžetom u ovom prelaznom roku te neće izdvajati mnogo novca za pojačanja.

 

"Dobro je što Ajax ima jasno određene finasijske granice. Osjećaj časti je sada glavni princip na kom počiva klub", kazao je Cruyff za Voetbal te je dodao:

 

"Novi igrači koji dođu u Ajax moraju toga biti svjesni. Ukoliko igraju samo zbog novca trebali bi preći u neki drugi klub. Rekli su mi da se trener Frank de Boer pridržava ove ideje".

 

Cruyff je također istakao kako se nada da će se Marc Overmars priključiti Ajaxovom trenerskom personalu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

"On bi bio odličan dodatak za klub. Kada imate Franka de Boera, Dennisa Bergkampa, Wima Jonka i Marca Overmarsa u ekipi, ne možete se požaliti", na kraju razgovora kazao je legendarni Cruyff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.