Pozicija nemoguća, a golman se trese od straha: Hulk sinoć zabio gol života!

Majstorija za sva vremena

Pozicija nemoguća, a golman se trese od straha: Hulk sinoć zabio gol života!

E. Čaušević

Brazilski napadač Hulk igra u nevjerovatnoj formi na početku nove sezone, a sinoć je ponovo oduševio fudbalski svijet jer je zabio fantastičan pogodak u velikom derbiju Cruzeira i Atletico Mineira koji je na kraju završen rezultatom 1:1.

Hulk je početkom 2021. godine nakon 16 godina odlučio da je vrijeme za povratak u rodni Brazil gdje je potpisao za Atletico Mineiro i ispostavilo se da je donio pravu odluku.

Ovaj 36-godišnjak igra u sjajnoj formi od povratka u Brazil, a to se posebno odnosi na početak nove sezone u kojoj je Hulk već postigao nekoliko nevjerovatnih golova o kojima je brujala cijela fudbalska javnost.

Cruzeiro i Atletico su se sastali u okviru petog kola šampionata Mineira koji se igra obično pred početak sezone u Seriji A. Derbi starih rivala završen je rezultatom 1:1, a upravo je Hulk jutros glavna tema javnosti.

Mineiro je gubio sa 1:0 nakon što je u 63. minuti utakmice pogodak za vodstvo Cruzeira postigao Bruno Rodrigues, a asistenciju je upisao Wesley.

Činilo se da će Cruzeiro doći do pobjede i tri boda protiv Atletico Mineira, ali je u finišu utakmice na scenu stupio Hulk koji je nevjerovatnim golom spasio svoju ekipu i uspio donijeti iznednačenje na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu.

Oglasi

Hulk je dobro poznat po svom silovitom udarcu i mnogi kažu da i danas ima vjerovatno najjači udarac u svijetu fudbala. Toga se sinoć očito bojao i golma Cruzeira jer je u 81. minuti primio zaista nevjerovatan gol.

Izgledalo je to kao nemoguća pozicija za Hulka iz koje bi sigurno skoro svaki fudbaler centrirao loptu u peterac, ali on se odlučio za udarac i zabio je vjerovatno jedan od najljepših golova u svojoj karijeri.

Hulk je šutirao iz zaista teške pozicije i pogodio je rašlje zbunjenog golmana Cruzeira koji je strahovao od siline njegovog udarca cijelu utakmicu, a na kraju je primio takav pogodak.

U kakvoj formi igra Hulk na startu nove sezone dovoljno je reći da je na četiri odigrane utakmice zabio već šest golova i uspio je ubilježiti jednu asistenciju.

U samo dvije godine od dolaska u Atletico Mineiro odigrao je 118 utakmica za brazilski klub, ali ono što je impresivno jeste da je zabio već 71 gol. Najviše golova u karijeri dao je za Porto i Zenit njih 77, ali čini se da će uskoro taj rekord biti oboren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi