Hulk je za 120 minuta uspio smršati skoro šest kila, video je postao viralan

Za samo jednu utakmicu

Hulk je za 120 minuta uspio smršati skoro šest kila, video je postao viralan

E. Ganibegović
Teme:

Atletico Mineiro je prije dva dana pobijedio Tombense u meču 2. kola šampionata Mineiro. Pobjedu Atleticu donio je Hulk koji je bio protagonista i jedne nevjerovatne priče.

Fudbaler Atletico Mineira stao je na vagu prije same utakmice i težio je 97,6 kilograma.

Nakon meča, Brazilac se ponovo popio na vagu, a iznenađenje je bilo ogromno. Imao je 91,9 kilograma.

To znači da je izgubio 5,7 kilograma. Period između dva vaganja bio je 120 minuta i njegov podvig je zaista nešto čemu rijetko svjedočimo.

Brojke su zaista spektakularne, a video je njegov klub objavio na društvenim mrežama, te je on postao viralan.

Njegovo postignuće može se porediti s naporima vozača Formule 1 koji u toku jedne trke izgube kroz znoj četiri do šest kilograma.

Hulkov "podvig" je još spektakularniji zbog toga što je prepoznat kao puniji igrač, iako ima i veliku mišićnu masu.

Uz to, u 36. godini Hulk želi pokazati da još nije završio sa svojom fudbalskom pričom, pogotovo što ima još ugovor do decembra 2024. godina. 

Hulk je imao savršen početak ove sezone sa tri gola u prve dvije utakmice. Od februara 2021. igra u Atletico Mineiru, a do sada je upisao 116 zvaničnih utakmica na kojima je postigao 68 golova i dodao 18 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi