Dva projektila, dva gola uz rekordnu brzinu: Fudbalski snagator pocijepao mrežu, golman ne postoji!

Fantastični golovi

Dva projektila, dva gola uz rekordnu brzinu: Fudbalski snagator pocijepao mrežu, golman ne postoji!

A. Čaušević
Teme:

U srijedu je viđen gol iz slobodnjaka sa najsnažnije izmjerenim udarcem u 2023. godini. S obzirom na brzinu teško da će biti nadmašen. Fudbalski snagator je još jednom pokazao koliko ima razoran i precizan udarac. 

Hulk je postigao dva briljantna slobodna udarca za Atletico Mineiro u pobjedi nad ekiom Democrata SL rezultatom 3:0. Legendarni Brazilac poznat je po jednom od najsnažnijih udaraca u historiji fudbala što se vidjelo i u duelu sa Democratom.

Oba udarca su toliko bila razorna da je Hulk pocijepao mrežu, a da živi zid i golman praktično nisu postojali.

Prvi gol Hulk je postigao sa udaljenosti od 30-ak metara. Lopta je išla brzinom od 90 km/h i to po sredini gola, a golman Gustavo Silva nije mogao ništa.

Ipak, gol iz 34 minute je onaj o kome če se pričati. Brazilac je uputio toliko snažan šut da ga vrlo vjerovatno ne bi zaustavila ni tri golmana.

Iz slobodnjaka sa ivice kaznenog prostora Hulk je šutirao vrlo precizno, a lopta je imala nevjerovatnu brzinu od 120 km/h.

Oglasi

U svijetu ne postoji golman koji bi zaustavio toliko snažan šut. Kada bi i pokušao vjerovatno bi završio u bolnici zbog povrede ruke.

Inače, Hulk zna izgubiti i po šest kilograma po jednoj odigranoj utakmici. Iskusni ofanzivac se ubrzano znoji i njegovom tijelu vrućina uopšte ne prija.

Prije utakmice protiv Tombensea koja je igrana na 30 stepeni Hulk je vagao 97.6 kg, a nakon susreta je ponovo izmjerio težinu koja je iznosila 91.9 kg.

Još u u julu prošle godine Hulk je tvrdio da je također sišao sa 97 kg na 91 kg nakon okršaja protiv Flamenga na Maracani.

"Otkako sam stigao u Atletico Mineiro, to je bila utakmica u kojoj sam najviše dehidrirao. Danas sam smršavio šest kilograma”, rekao je 36-godišnjak nakon utakmice za Marcu.

"Bilo je iscrpljujuće. Bio sam umoran. Počeo sam meč s 97 kilograma, a završio s 91."

Brazilac je poznat i po nestašnom životu van terena. Poznato je da je oženio nećakinju svoje bivše žene, a nova supruga mu je prošle godine rodila i dijete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti