Crvena zvezda pod istregom UEFA-e zbog utakmice sa Young Boysom

Mogući problemi za crveno-bijele

Crvena zvezda pod istregom UEFA-e zbog utakmice sa Young Boysom

Crvena zvezda se drugu godinu uzastopno uspjela plasirati u grupnu fazu Lige prvaka. Posljednja prepreka beogradskom timu bio je švicarski Young Boys, a crveno-bijeli su uspjeli eliminisati protivnika u dva meča razgiravanja.

Odluka je padala na Marakani, a kako je prvi meč završen rezultatom 2:2, 1:1 u Beogradu bilo je dovoljno Zvezdi za plasman u grupnu fazu.

Međutim, danas srbijanski mediji pišu o mogućim problemima za Zvezdu zbog revanša play-offa na Marakani.

Naime, UEFA je pokrenula istragu protiv Zvezde zbog eventualnih propusta u organizaciji utakmice.

Prije svega UEFA istražuje Zvezdu zbog korištenja pirotehnike od strane navijača, bacanja predmeta na teren, blokiranja stepeništa, nedoličnog ponašanja navijača, ali i igrača.

Očekuje se da će konačni sud kada je u pitanju ova utakmica UEFA donijeti 19. septembra, a Zvezda bi se mogla naći na meti ozbiljnih sankcija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije isključeno ni da Zvezda neke domaće utakmice grupne faze LP odigra pred praznim tribinama.

Podsjetimo, Zvezda se nalazi u Grupi D sa Bayernom, Tottenhamom i Olympiacosom.

Top Komentari

AlphaStrong
Treba ih skroz izbaciti,,,stoka,,,dovezli tenk,,,zabraniti im izlazak u Evropu 10 godina.
4 0
Don Corleone
Ovo je vise postalo smijesno...cim su vijesti o srpskim klubovima odmah se ova nacionalisticka gamad pojavi i ostavljaju nekakve glupe komentare
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi