Crvena zvezda poražena, ali svejedno ide u treće pretkolo Lige prvaka

Pirova pobjeda HJK Helsinkija

Crvena zvezda poražena, ali svejedno ide u treće pretkolo Lige prvaka

Crvena zvezda je u prvom meču 2. pretkola Lige prvaka na Marakani savladala HJK Helsinki sa 2:0, dok je večerašnji revanš u Finskoj donio pobjedom domaćina od 2:1. Ipak, nije ovaj trijumf ništa značio HJK-u pošto su Beograđani prošli u narednu fazu kvalifikacija za elitno klupsko takmičenje.

Prvo poluvrijeme nije donijelo veća uzbuđenja, iako je HJK koliko-toliko kontrolisao sredinu terena, dok je Crvena zvezda oprezno čuvala svoj gol.

Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:0, ali je otvaranje durogog poluvremena donijelo gol za HJK. Dahlstrom je oduzeo loptu crveno-bijelima, pronašao prostor za udarac i odlično pogodio za 1:0.

Ipak, nije se uvukla panika u redove Beograđana koji su 10 minuta kasnije stigli do porvananja.

Marko Marin je majstorski proigrao Jovančića koji je uspio pogoditi za 1:1.

Imala je Zvezda nekoliko dobrih šansi i nakon postignutog gola, ali nisu uspjeli postići novi gol.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To je, međutim, pošlo za rukom HJK-u. Naime, Riski je u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena pogodio za konačnih 2:1. Bez obzira na poraz, Zvezda je došla do plasmana u treće pretkolo LP, zahvaljujući rezultatu iz prve utakmice.

Crvena zvezda će u trećem pretkolu odmjeriti snage sa boljim iz sudara Kopenhagena i TNS-a. Inače, Kopenhagen je u prvom meču slavio sa 2:0, dok je revanš upravo počeo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi