Crveni đavoli pognutih glava napuštaju London!
Očigledno je svađa između Pogbe i Mourinha ostavila posljedice na atmosferu u ekipi Manchester Uniteda.

Činilo se da ide nabolje, ali Mourinho opet gubi konce

Crveni đavoli pognutih glava napuštaju London!

Nakon pobjeda nad Burnleyjem i Watfordom činilo se da se Manchester United vraća na pobjedničke staze. Ipak, u prošlom kolu je uslijedio remi sa Wolvesima, a danas poraz od West Hama rezultatom 3:1 u susretu 7. kola Premier lige.

Nisu Crveni đavoli dobro počeli gostovanje u Londonu pošto su primili gol već u petoj minuti. Zabaleta je prošao po boku ubacio pred gol, a Felipe Anderson majstorski petom matirao De Geu. Prethodno je Zabaleta bio u malom ofsajdu, ali je gol priznat.

"Uozbiljili" su se fudbaleri Manchester Uniteda nakon primljenog gola, pojačali su pritisak, a sjajnu priliku je u 23. minuti imao Lukaku, ali je pogodio desnu stativu gola West Hama.

Držali su gosti i dalje loptu, pokušavali pronaći put do gola, a onda je uslijedio novi šok za Mourinhove izabranike. Igrala se 43. minuta kada se Yarmolenko izborio za poziciju za šut, uputio udarac, a lopta je na putu ka golu zakačila Lindelofa, pa je West Ham poveo sa 2:0.

Vodstvom Čekićara od 2:0 se otišlo na odmor, a United je puno bolje otvorio drugo poluvrijeme. Ipak, većih prilika nije bilo do 64. minute kada je Fellainijev šut glavom sa gol linije skinuo golman West Hama.

Nadu Crvenim đavolima je vratio rezervista Marcus Rashford majstorskim golom u 71. minuti nakon ubacivanja Shawa iz kornera, ali samo dvije minute kasnije novi šok za United. Noble je sjajno ubacio, a oporavljeni Arnautović pogodio za prednost West Hama od 3:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je West Ham slavio novu veliku pobjedu. Sada je jasno da je West Ham izašao iz krize, ali se zato to za United nikako ne može reći.

Premier liga, 7. kolo:

West Ham - Manchester United 3:1 (Anderson 5', Lindelof -ag 43', Arnautović 73'/Rashford 71')

West Ham: Fabianski, Diop, Balbuena, Zabaleta, Masuaku, Rice, Noble, Obiang, Anderson, Yarmolenko, Arnautović.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United: De Gea, Smalling, Lindelof, Young, Shaw, Matić, Fellaini, McTominay, Pogba, Lukaku, Martial.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mlacenica1
Ovaj Mourinho bi se trebao povuci iz fudbala dok je jos legenda ili doci u Premijer ligu BiH gdje bi mozda mogao nesto napraviti
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi