Crveni đavoli protutnjali Villa Parkom

United slavio sa 3:0

Crveni đavoli protutnjali Villa Parkom

E. Čaušević

Manchester United večeras je u gostima pobijedio Aston Villu sa 3:0 u okviru 34. kola engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli su od samog početka bili bolja ekipa na terenu, te je bilo jasno da će Villa večeras teško izbjeći poraz. United je do prednosti došao u 27. minuti golom Brune Fernandesa koji je bio siguran s bijele tačke.

Međutim, mnogi smatraju sudija Moss nije trebao svirati penal za goste jer se jasno vidjelo da je Fernandes bio taj koji je napravio faul. Iako je sudija imao konsultacije i s VAR s sobom na iznenađenje svih na kraju nije promijenio odluku.

United je nakon gola zaigrao još bolje, a to im se isplatilo u finišu prvog dijela. U petoj minuti nadoknade na scenu je stupio mladi Mason Greenwood koji je postigao sjajan gol nakon kontre za 0:2.

Gosti iz Manchestera i u drugom poluvremenu su bili mnogo bolji na terenu od svog protivnika. Posao u ovom meču Crveni đavoli završili su u 58. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bruno Fernandes je lukavo izveo korner i uposlio je Paula Pogbu koji je s vrha kaznenog prostora sjajno pogodio za 0:3. Zanimljvo da je za Pogbu ovo bio tek prvi gol u dosadašnjem dijelu sezone u kojoj je imao dosta problema s povredama.

Do kraja utakmice vidjeli smo nekoliko prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao. United je ovom pobjedom ostao peti sa 58 bodova i ima samo bod manje od Leicestera koji je četvrti. Aston Villa je predzadnja sa 27 bodova i čeka ih grčevita borba za opstanak do kraja sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1590396893
Varchester united...
0 1
Ade1987
Pogba je igračina ne zbog gola nego zbog pas igre pogotovo dugi lopti samo da ga zdravlje služi on i Bruno će mnogima stvarati probleme
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi