Crveni karton je posljednje što je Diego Costa napravio u dresu Atletico Madrida
Diego Costa je ove sezone pogodio samo pet puta u 21 utakmici za Atletico. Skromno za čovjeka koji je plaćen 66 miliona eura (Foto: EPA)

Ubrzo napušta klub?

Crveni karton je posljednje što je Diego Costa napravio u dresu Atletico Madrida

Midhat Šljivak

Brazilski napadač sa španskim pasošem Diego Costa neslavno je završio epizodu u redovima madridskog Atletica.

U velikom derbiju protiv Barcelone na Nou Campu je isključen zbog psovanja sudiji već nakon nepunih pola sata igre, a Disciplinska komisija La Lige mu je odredila kaznu od osam utakmica zabrane igranja.

Tako je sezona za Costu definitivno završena, a ona mu se slobodno može nazvati noćnom morom, jer je dobar dio sezone propustio zbog povreda.

Sa terena je zbog povreda izostao čak 132 dana i propustio je 22 utakmice i sa narednih sedam koje će zbog suspenzije provesti na tribinama, kristalno je jasno da je njegova sezona katastrofalna.

Crveni karton kojeg je dobio na Nou Campu vjerovatno će biti posljednje što je napravio u dresu madridskog kluba. Već se spominje da bi on ubrzo mogao otići i to u Kinu.

Kineski timovi 30-godišnjem napadaču nude pravo bogatstvo. Izvjesno je da će jednu pod ponuda koje dolaze sa Dalekog istoka i prihvatiti i njega ćemo vjerovatno jako brzo gledati u kineskoj Superligi.

A od Atletica se oprostio na grozan način. Odigrao je izuzetno slabu sezonu i plaćenih 66 miliona eura za njega je doslovno bačen novac, jer u godinu i po nije napravio apsolutno ništa.

Bizarno objašnjenje Diega Coste glavnom sudiji: "Nisam tebi psovao majku, već sebi!"

Napadač Atletica je imao očito svoju žutu minuti u kojoj je uputio gnusne psovke ka sudiji. "Se*em se na tvoju je**nu majku" vikao je Costa dok se unosio Manzanu u facu.

Zbog toga je od La Lige dobio žestoku kaznu, a Costa se pravdao kako nije sudiji psovao već sebi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Španiji su TV kuće poznate po tome što imaju i čitače s usana koji pomno prate svaki meč. Oni su uspjeli otkriti da je Costa nakon crvenog kartona prišao sudiji i rekao mu da nije psovao njegovu već svoju majku što je zaista bizarno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi