Partey: Kazna za Diega Costu je pretjerana, nije poštena

Veznjak Atletica se nada skraćenju suspenzije

Partey: Kazna za Diega Costu je pretjerana, nije poštena

Diego Costa je minulog vikenda zaradio crveni karton zbog gnusnih psovki na račun glavnog suca meča Barcelona - Atletico, Manzana.

Napadač Atletica je u zaista odvratnom kontekstu spominjao majku sudije Manzana, što je arbitar i naveo u svom izvještaju nakon utakmice.

Danas je Diego Costa saznao svoju kaznu, a ona je suspenzija u trajanju od osam utakmica, odnosno do kraja sezone.

Njegov saigrač iz Atletico Madrida Thomas Partey, ipak, smatra da je ovakva kazna pretjerana.

"Upravo sam čuo sa kaznu, mislim da je to previše", rekao je danas španskim novinarima Partey, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da je previše, nije pošteno i nadam se da ćemo razgovarati sa organima koji odlučuju o kaznama, te da će oni umanjiti sankciju, zbog okolnosti".

"Sve zavisi od okolnosti, svako ima svoj način na koji radi neke stvari. Možda se Diego nije dobro ponio u toj sutiaciju, ali mislim da je ovo previše utakmica kazne za njega i čitavu ekipu", dodao je veznjak Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi