Crveno-crni derbi u Zenici, novajlije se sastaju u Prijedoru

Počinje Premijer liga BiH

Crveno-crni derbi u Zenici, novajlije se sastaju u Prijedoru

Danas su na rasporedu tri utakmice 1. kola BH Telecom Premijer lige, kojim će biti otvorena nova takmičarska sezona najelitnijeg ranga bh. klupskog fudbala.

Najzanimljiviji susret će se odigrati na Bilinom polju, gdje će se u 'crveno-crnom derbiju' sastati Čelik i Sloboda. Dok je za Čelik ljetni prelazni rok bio dosta turbulentan, Sloboda u novu sezonu ulazi jača u odnosu na prošlu i imperativ Tuzlaka je borba za izlazak na euro scenu.

Prošlosezonski okršaj ova dva tima u Zenici ponudio je odličnu utakmicu koja je završena rezultatom 2:2. Za Čelik su tada pogađali Selimović i Karić, a za Slobodu Moranjkić i Krpić. Ne bismo imali ništa protiv toga da i danas vidimo golijadu na otvaranju Premijer lige.

U Prijedoru će se sastati Rudar i Mladost DK, dva tima koja su u prošloj sezoni takmičenja u 1. ligi FBiH i 1. ligi RS izborila promociju u najviši rang. Rudar u ovaj susret ulazi kao blagi favorit, iako će i Mladost sigurno imati svoje šanse.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treći meć današnjeg programa odigrat će Radnik i Vitez. Oba kluba su istakla da je ovosezonski cilj izboriti opstanak u eliti, a svjesni su da će to biti vrlo težak zadatak, budući da iz lige na kraju sezone ispada šest klubova. Iako je ovo tek prvo kolo, međusobni duel bi mogao dosta toga odlučivati na kraju, pa se s pravom može reći da ova utakmica ima veliku važnost.

Utakmice u Bijeljini i Prijedoru igraju se s početkom u 17:30, dok je meč na Bilinom polju na rasporedu od 19:45.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti