Manchester Unitedu samo bod na gostovanju kod Crystal Palacea

Meč završen bez golova

Manchester Unitedu samo bod na gostovanju kod Crystal Palacea

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda osvojili su samo bod na gostovanju kod Crystal Palacea (0:0) u meču 29. kola Premiershipa.

Crveni đavoli mogli su do prednosti u 14. minuti kada je zaprijetio Nemanja Matić, ali je golman domaćih uspio nekako da odbrani njegov udarac.

Samo tri minute kasnije nova prilika za goste. Nakon centaršuta u šansi je bio Rashford, ali je loše šutirao i lopta je otišla pored lijeve stative gola domaćeg tima.

Nakon toga Crystal Palace uspio je da smiri strasti na terenu i konsoliduje se u odbrani. United je pokušavao da dođe ponovo do prilike, ali ozbiljnije nisu zaprijetili u prvom dijelu.

Na novu veliku šansu na utakmici čekali smo čak do 80. minuti. Zaprijetili su ponovo gosti preko Greenwooda koji je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi tik iznad gola domaćih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Palace je na kraju mogao da šokira United jer su imali sjajnu priliku u 90. minuti kada je pokušao Van Aanholt, ali je Henderson bio siguran, te je ostalo 0:0.

Manchester United je drugi nakon ovog meča s 51 bodom, dok je Palace na 13. poziciji sa 34 boda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nimre9
Faliii im penal vec dva kola...jbg ne ide smrdama bez sudija ..
5 3
MaDaj
Slabo brate .. jako slabo ... u sezoni kada veliki broj "Velikana" je u krizi, ovo je bila godina da se Ole i United dokazu ... Vrijedi dodati da su u zadnja 3 mjeseca izgubili samo dva puta, Citi i Sheffield.. ali brate nemozes odigrati 6 utakmica nerijeseno i ocekivati titulu ...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi